"NAPETO U NEMAČKOJ, KUPOVNA MOĆ STALNO PADA!" Novinar uživo iz Minhena otkrio: Novca nema dovoljno, POSLEDICE PROTESTA SE OSEĆAJU
Foto: AP Michael Probst, Kurir televizija

kurir tv

"NAPETO U NEMAČKOJ, KUPOVNA MOĆ STALNO PADA!" Novinar uživo iz Minhena otkrio: Novca nema dovoljno, POSLEDICE PROTESTA SE OSEĆAJU

Planeta -

Zemaljsko osoblje nemačke avio-kompanije Lufthanza, jutros u 4 sata, trebalo je da započne dvodnevni štrajk kojim će biti pogođeni svi aerodromi kao i 200.000 putnika. Kako je najavljeno, blizu 90 odsto letova kompanije Lufthanza biće otkazano.

1 / 5 Foto: EPA Anna Szilagyi

Novinar Goran Nikolić uključio se u jutarnji program iz Minhena gde je govorio o ovom štrajku osoblja nemačke avio-kompanije.

- Letovi su delom otkazani, ali treba reći da je ovo jedan štrajk upozorenja. Glavni problem se svodi na to da zaposleni u Luftahanzi, odnosno u velikoj nemačkoj avio-kompaniji, ali uopšte i nemački građani osećaju da sve manje imaju novca u svom džepu, odnosno novac koji imaju u svom džepu da sve manje jednostavno vredi i to izaziva stalne napetosti. Jedanput je to problem sa protestom seljaka, onda je problem sa železničarima i sad je došao na red i protest osoblja Luftahanzi - rekao je Nikolić i dodao:

- Razlozi za ovaj protest su da se želi jednostavno dobiti više para, da se želi dobiti jednostavno više osoblja, ali čini se da je sve to jednostavno zatvoreni krug iz koga nije ni malo lako izaći. Uopšte, kupovna moć stanovništva u Nemačkoj jednostavno pada i to izaziva napetosti na svim stranama. Sad je došao red i na ovu oblast života.

04:15

NAPETO U NEMAČKOJ, KUPOVNA MOĆ STALNO PADA! Novinar uživo iz Minhena otkrio: Novca nema dovoljno, POSLEDICE PROTESTA SE OSEĆAJU

Kako se osećaju građani Nemačke

- Posledice protesta proteklih nekoliko nedelja se osećaju, ali situacija izgleda apsurdna. S jedne strane Nemačka je prošle godine ostvarila rekordne prihode od poreza. Međutim, troškovi Nemačke države su enormno porasli protekle 2 do 3 godine. Razlozi su poznati - poskupljenje energenata, dolazak velikog broja izbeglica kako iz Afrike, Bliskog istoka, tako i iz Ukrajine. Sve to košta jednostavno mnogo. Novca nema dovoljno i to izaziva napetost na svim stranama. I vidimo kako se nemačka politička scena i nemačko društvo polarizuje i menja pred našim očima - rekao je novinar.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj devet za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

13:38

NEMAČKA TRENUTNO POD LUPOM SVETA ZBOG ODGOVORNOSTI ZA SVETSKE RATOVE! Eksperti tvrde: Posmatra se podrška desničarskoj partiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track