MEDVEDEV POKAZAO ŠOKANTNU MAPU UKRAJINE! Otkrio dokle Rusija planira da ide i odbacio mogućnost pregovora sa Zelenskim (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

neverica

MEDVEDEV POKAZAO ŠOKANTNU MAPU UKRAJINE! Otkrio dokle Rusija planira da ide i odbacio mogućnost pregovora sa Zelenskim (FOTO)

Planeta -

Dmitrij Medvedev, nekadašnji ruski predsednik, rekao je da je Ukrajina deo Rusije i isključio mirovne pregovore s aktuelnim ukrajinskim vlastima.

Medvedev, koji je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, naglasio je i da će Rusija nastaviti sa takozvanom specijalnom vojnom operacijom sve dok druga strana ne kapitulira i dodao da će se "istorijski delovi Rusije" vratiti kući.

Predavanje je održao ispred mape Ukrajine koja prikazuje tu zemlju kao krnju teritoriju uz Poljsku i sa Rusijom koja u potpunosti kontroliše istok i jug zemlje, ali i kompletnu obalu Crnog mora.

Na mapi se vidi i da su delovi Ukrajine pripojeni Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

- Jedan od bivših ukrajinskih vođa je u nekom trenutku rekao da Ukrajina nije Rusija. Taj koncept mora zauvek nestati. Ukrajina je definitivno Rusija - rekao je Medvedev na predavanju "Geografske i strateške granice".

Isključio je mogućnost mirovnih pregovora s aktuelnim ukrajinskim vodstvom na čelu s predsednikom Volodimirom Zelenskim i poručio da će svaka buduća ukrajinska vlada, ako bude htela da pregovarati, morati da prepozna "novu realnost" na terenu.

- Teritorije na obe obale Dnjepra deo su ruskih strateških i istorijskih granica. Zato su svi pokušaji da se nasilno promene i da se žive odseku osuđeni na propast - ​​dodao je Medvedev.

Komentarišući odnose Istoka i Zapada, Medvedev, koji optužuje američke specijalne snage i vojne savetnike da vode rat protiv Rusije, rekao je da su odnosi Moskve i Vašingtona gori nego tokom Kubanske krize 1962. godine.

(Kurir.rs/Index/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

05:52

MEDVEDEV PRETI ARMAGEDONOM: Blef il OZBILJNO upozorenje?! Stručnjaci: Nemačka bi da udari šamar Rusiji, a AMERIKA NEŠTO MNOGO GORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track