ŠOK ZA ŠOLCA U KINI: Nemački kancelar izašao iz aviona, a onda usledilo NEPRIJATNO iznenađenje! BESAN OTIŠAO SA AERODROMA (VIDEO)
Foto: MICHAEL KAPPELER / AFP / Profimedia

neverica

ŠOK ZA ŠOLCA U KINI: Nemački kancelar izašao iz aviona, a onda usledilo NEPRIJATNO iznenađenje! BESAN OTIŠAO SA AERODROMA (VIDEO)

Planeta -

Nemački kancelar Olaf Šolc doživeo je šok na početku posete Kini!

Šolc je doputovao u nedelju u trodnevnu posetu Кini na poziv premijera Li Ćijanga i očekuje se da će glavna tema razgovora biti sve napetiji ekonomski odnose između dve države.

Šolc je posetu započeo obilaskom industrijskog grada Čungkinga gde ga je međutim od zvaničnika dočekao samo zamenik gradonačelnika. Kineska državna televizija CCTV prikazala je nemačkog kancelara kako silazi iz svog aviona u Čungkingu i potom primetno besan seda u automobil.

Delegacija ministara i poslovnih lidera Nemače posetila je kompaniju delimično finansiranu od Nemačke i druge lokacije u ogromnom gradu koji je proizvodna baza za kinesku automobilsku i druge industrije.

Šolc bi takođe trebalo da poseti finansijski centar Šangaja pre nego što otputuje u prestonicu Peking gde će se sastati sa kineskim liderom Si Đinpingom i premijerom Li Ćijangom.

Nemačke kompanije kao što su BMV i Folksvagen su veoma zavisne od kineskog tržišta čak i kada podrška Pekinga Rusiji stvara trvenja sa Zapadom.

Nemačka šefica diplomatije Analena Berbok, podsetimo, takođe je doživela šokantnu scenu na aerodromu kad je doputovala u Nju Delhi na sastanka ministara spoljnih poslova G20.

Bonus video:

01:32

DEPRIMIRAJUĆE JE OVO ŠTO ĆU VAM REĆI: Olaf Šolc na vest o smrti Alekseja Navaljnog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track