RAKETA RAZNELA TV TORANJ U HARKOVU: Rusija postepeno odseca grad od ostatka Ukrajine! KULA BILA NA METI I PRVOG DANA RATA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

težak udarac

RAKETA RAZNELA TV TORANJ U HARKOVU: Rusija postepeno odseca grad od ostatka Ukrajine! KULA BILA NA METI I PRVOG DANA RATA (VIDEO)

Planeta -

Televizijski repetitor u Harkovu srušen je u ponedeljak nakon što je pogođen ruskim projektilom!

- Okupatori su napali televizijski infrastrukturni objekat u Harkovu. Zaposleni su bili u skloništu - napisao je guverner Harkovske oblasti Oleg Sinegubov na svom kanalu na Telegramu dok je regionalno tužilaštvo izvestilo da je struktura pogođena avionskom raketom X-59.

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se momenat kad toranj u Harkovu pada. Lokalni mediji navode da se mobilna komunikacija i internet veze nalaze pred kolapsom.

TV toranj u Harkovu našao se na meti i provg dana ruske invazije. Kula je izgrađena 1981. godine i smatrana je petom po visini u Ukrajini.

Pojedini ruski vojni blogeri navode da se toranj našao na meti iz više razloga.

- Tamo su instalirani moćni repetitori za komunikaciju. Moguće je da je bio instaliran i kompleks za optičko izviđanje "Sova" koji se sastoji od nekoliko IP kamera. Sve su povezane na neuronsku mrežu koja u programu izračunava kuda leti artiljerija i brzo dobija podatke odakle su radili. Tu bi mogao da se instalira i čitav niz antena repetitora sistema za izviđanje i navođenje uz pomoć kojih su izveli napade dronovima na rusku teritoriju. Svakako nam uništenje tornja ide na ruku - navodi kanal Arhangel Specnaza.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, podsetimo, nedavno je snažno sugerisao da Rusija namerava da zauzme grad Harkov na severoistoku Ukrajine! Lavrov je tako postao prvi visoki zvaničnik Kremlja koji je Harkov direktno identifikovao kao potencijalnu metu.

Bonus video:

01:19

HARKOV U PLAMENU Stravične posledice ruskog raketnog napada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track