POTOPLJENA PODMORNICA NA DNU JUŽNOG ATLANTIKA PRIPADALA HITLERU? Tragovi podgrejali sumnje: JEDAN DETALJ se posebno izdvaja
Foto: Printscreen/ Youtube

POTOPLJENA PODMORNICA NA DNU JUŽNOG ATLANTIKA PRIPADALA HITLERU? Tragovi podgrejali sumnje: JEDAN DETALJ se posebno izdvaja

Planeta -

Podmornica pronađena na dnu južnog Atlantika pripadala je nacistima i moguće poslužila za prebacivanje njihovih vođa u Argentinu.

Podvodno istraživanje započeto je 2022. godine kod obale lučkog grada Kveken, u najnaseljenijoj provinciji Buenos Ajres.

Mnogi istoričari i lovci na naciste smatraju da je podmornica iskorišćena i za “evakuaciju Hitlera”, u vreme dok su saveznici osvajali Nemačku.

Ovo je ujedno najpoznatija teorija o nacističkom vođi, koja je inspirisala knjige i dokumentarne filmove.

AP prenosi da su ronioci pronašli "jasne znake porekla" na podmornici dugačkog 24 metara.

Stručnjak za naoružanje iz vremena Drugog svetskog rata, Fabio Bišoti, potvrdio je otkriće nakon istraživanja krajem aprila.

Lovac na naciste, Abel Basti, objasnio je:

“Podmornica je ukopana do palube i uništena eksplozivom, što je predstavljalo teškoću. Mora se uraditi detaljna rekonstrukcija. Ali, stručnjaci jasno identifikuju odgovarajuće delove nemačke podmornice”.

Dodaje se da su kupola i periskop istih dimenzija kao i na podmornicama koje su zarobljene u vreme rata.

Hitler
foto: Printscreen/ Youtube

I nova istraga organizacije “Lost Link group” navodno ukazuje da su nacistički lideri, poput Hitlera, mogli da se dokopaju Južne Amerike.

Prema jednoj verziji, koja je popularna među teoretičarima zavere, Hitler nije izvršio samoubistvo 1945, u svom bunkeru, već je umro sa 80 godina u Južnoj Americi, putujući do Čilea, Brazila, Bolivije, Kolumbije i Paragvaja.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track