Seks partijski neprijatelj: Drug imao 47 ljubavnica

Borba protiv korupcije u Kini

Seks partijski neprijatelj: Drug imao 47 ljubavnica

Planeta -
Pomoćnik gradonačelnika povezan s lokalnim dilerima i 20-godišnja ćerka načelnika za stanogradnju koja posjeduje 11 stanova. Takođe i izvršna direktorka državne kompanije, koja je snimljena u društvu nekoliko žigola

PEKING - Novi kineski vođa Ksi Jinping kao svoj glavni zadatak odabrao je borbu protiv korupcije, pa tako kineske državne medije, što je dosta neuobičajeno, proteklih meseci pune slučajevi korumpiranih partijskih fujnkcionera.

Među primerima koji su procurili u javnost i trenutno se istražuju, nalazi se pomoćnik gradonačelnika povezan s lokalnim dilerima i 20-godišnja ćerka načelnika za stanogradnju koja posjeduje 11 stanova.

Takođe i izvršna direktorka državne kompanije, koja je snimljena u društvu nekoliko žigola, provincijski političar s navodno 47 ljubavnica, te visoki funkcioner izuzetno siromašnog kraja s deset skupocenih automobila u garaži.

Većinu priča otkrili su “zviždači” i samostalni novinari, objavivši ih na internetu, a informacije su zdušno preneli i veliki (državni) mediji.

U posljednjih pet godina Komunistička partija Kine kaznila je 668.400 osoba zbog disciplinskih prekršaja, a oko 25.000 osumnjičeno je za kršenje kodeksa...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track