Krivokapić: Amfilohije gura Njegoša među zločince

Krivokapić: Amfilohije gura Njegoša među zločince

Planeta -
Krivokapić je ocenio da mitropolit Amfilohije, inicijativom da se Njegoš proglasi za sveca, pokušava da crnogorskog državnika smesti zajedno sa zločincima koje je SPC ranije proglasila za svece

PODGORICA - Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić ocenio je danas da mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije, inicijativom da se Petar Petrović Njegoš proglasi za sveca, pokušava da velikog crnogorskog pesnika i državnika smesti zajedno sa zločincima koje je ta crkva ranije proglasila za svece.

"Oni čiji su heroji i sveci bili zločinci posle Drugog svetskog rata i posle ovog rata, moraju da pokušaju da se sakriju iza crnogorske čistote", rekao je Krivokapić na Lovćenu, gde je položio venac na grob vladike Petra Drugog Petrovića Njegoša.

Amfilohijeva inicijativa, prema oceni Krivokapića, još više pokazuje "koliko su (zločinci) crni i suprotni ovoj crnogorskoj čistoti".

Mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo je danas izjavio da mitropolit Amfilohije pokušava da Njegoša uključi u "društvo razbojnika", time što ga predlaže za sveca Srpske pravoslavne crkve. Prema rečima mitropolita Mihaila, nije isključeno da "siromah Amfilohije" i sebe proglasi svecem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja