AMBASADOR IZRAELA U SRBIJI UPOZORAVA: Nasilje nad Jevrejima direktno podstiču palestinski lideri!
Foto: PROMO

Zabrinut

AMBASADOR IZRAELA U SRBIJI UPOZORAVA: Nasilje nad Jevrejima direktno podstiču palestinski lideri!

Planeta -
Josif Levi je istakao i da su palestinske društvene mreže preplavljene užasnim pozivima na ubistvo i objašnjenjima kako koristiti nož i kako ubiti Jevreje

Ambasador Izraela u Srbiji Josif Levi najoštrije je osudio brojne napade palestinskih terorista kojima su u poslednjih 10 dana izloženi građani Izraela.

Levi je istakao da, pre svega, Arapi iz istočnog Jerusalima, koristeći noževe, sekire i metke imaju samo jedan cilj - da ubiju Jevreje.

"Izraelske ulice i autobuske stanice postale su poprište horor scena u kojima su žrtve Palestinaca: trinaestogodišnji dečak koji je vozio bicikl, četrnaestogodšnja devojčica koja je sedela u autu i mnogi drugi koji se svojim kulturološkim kodom mogu okarakterisati kao Jevreji. Ovo životinjsko nasilje direktno podstiču palestinski lideri iz Gaze i Ramale", upozorava Levi.

Ambasador dodaje i da su palestinske društvene mreže preplavljene užasnim pozivima na ubistvo i objašnjenjima kako koristiti nož i kako ubiti Jevreje.

"Umesto da smire situaciju, palestinski lideri u saradnji sa medijima konstantno izvrću istinu, predstavljajući teroriste kao žrtve i pozivajući narod da osvete njihovu krv, ne razmišljajući da takvim stavom samo šire krug ubistava i nasilja. Palestinci moraju razumeti da upotrebom nasilja neće ostvariti svoje ciljeve, već naprotiv, a Izrael će uraditi sve što je potrebno kako bi zaštitio živote svojih građana", istakao je Levi i dodao da je ćutanje svetskih medija, posebno zapadnih, o torturi nad jevrejskim stanovništvom u Izraelu samo još jedan dokaz licemerja koje nastavlja da baca mračnu medijsku senku na konflikte na Bliskom istoku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja