POHLEPNI TAKSISTI: Izbeglicama do Beča i Salcburga naplaćuju i po 1200 evra!
Foto: Printscreen Kleinezeitung.at

VREBAJU KRAJ GRANICE SA SLOVENIJOM

POHLEPNI TAKSISTI: Izbeglicama do Beča i Salcburga naplaćuju i po 1200 evra!

Austrija -
U međuvremenu je zabranjen direktan pristup taksija privremenom izbegličkom kampu kod Špilfeld

NIKELSDORF - Pohlepni taksisti, iskoristili su izbegličku muku i naplaćuju migrantima i do 1.200 evra za vožnju od austrijske granice do Beča i Salcburga.

Oni su iskoristili talas izbeglica koji je dolazio sa istoka, iz pravca Mađarske, u prvom redu preko graničnog prelaza Nikelsdorf u Gradišću (Burgenland) da im debelo naplate prevoz. Sada se priča ponavlja i na južnoj granici kod Šentilja/Špilfelda u austrijskoj Štajerskoj. Naplaćuje se i više od 1.000 evra za vožnju do Beča odnosno do Salcburga, iako je realna cena taksija na tim distancama od 400 do 600 evra.

U međuvremenu je zabranjen direktan pristup taksija privremenom izbegličkom kampu kod Špilfelda. Proteklih dana je i ispred njega bilo i do 800 taksista koji su dodatno pravili gužvu i zastoje. Sada je definisan prostor za parkiranje taksija koji čekaju na mušterije, a Privredna komora Austrijeje počela da podnosi prijave protiv taksista koji ne naplaćuju vožnju po taksimetru.

Iz Slovenije u Austriju svakodnevno stiže hiljade izbeglica. Austrijski Crveni krst ima na granicama 100 svojih ljudi koji dele ćebad i čaj. U pomoći izbeglicama asistira i 1.500 pripadnika ausutjskih oružanih snaga, od kojih je 800 u Štajerskoj. Oni se potom autobusima prebacuju u Nemačku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track