BELGIJA NA NOGAMA: Ubijen oficir za bezbednost nuklearne elektrane
Foto: Reuters, 25.01.2016.

Ukrali mu karticu

BELGIJA NA NOGAMA: Ubijen oficir za bezbednost nuklearne elektrane

Planeta -
Dva dana posle terorističkog napada u Briselu ubijen je oficir za bezbednost nuklearne elektrane u belgijskom gradu Šarlroa, javljaju lokalni mediji.

On je ubijen u četvrtak uveče dok je šetao psa, a njegova identifikaciona kartica za ulazak je ukradena, što je alarmiralo istražitelje jer je zaposlen u nuklearnoj elektrani. Drugi mediji prenose da je upucan sa 4 metka i da je pronađen u kupatilu. Navode i da je ovo ubistvo poprilično ignorisano uprkos terorističkim pretnjama.

Međutim, tužilaštvo u belgijskom gradu Šarloa odbacilo je mogućnost da postoji trag terorizma u slučaju ubistva radnika obezbeđenja već da je sve povezano isključivo sa kriminalom.

Belgijska štampa je pre dva dana pisala da su briselski bombaši-samoubice Kalid i Ibrahim el Bakraui planirali i napad na belgijsku nuklearnu elektranu, ali su promenili plan nakon što im je uhapšen saučesnik Salah Abdeslam.

Kalid i Ibrahim al Bakraui, Foto: AP
Kalid i Ibrahim al Bakraui, Foto: AP

U napadu bombaša samoubica na briselskom aerodromu i metro stanici u utorak je stradala 31 osoba, a ranjeno oko 300 ljudi.

(Dhnet/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track