BRITANSKI POSLANIK IMAO ODNOS SA 2 TINEJDŽERA: Za 150 funti morate biti dobri! I ponesite drogu
Foto: Rojters

Skandal potresa Parlament VB

BRITANSKI POSLANIK IMAO ODNOS SA 2 TINEJDŽERA: Za 150 funti morate biti dobri! I ponesite drogu

Planeta -

Član britanskog parlamenta iz redova Laburističke stranke i predsednik Donjeg doma parlamentarnog odbora za unutrašnje poslove, Kejt Vac, našao se u središtu skandala jer je snimljen kako dogovara seksualne aktivnosti s dvojicom maloletnim muškim prostitutkama.

I kao da to nije dovoljno, nagovara ih da kad dolaze u njegov skoro 400.000 funti vredan stan, donesu 'popers' (legalnu drogu za pojačavanje seksualnog zadovoljstva) i kokain.

Kako piše Sandej Miror, koji je otkrio čitavu aferu, susret s dvojicom tinejdžera, najverovatnije istočnoevropskog porekla (verojatno Poljacima), dogodio se 27. avgust. Sreli su se u stanu 59-godišnjeg političara koji se nalazi nedaleko od njegove 2,2 miliona funti vredne kuće u severnom delu Londona. Čini se da Vacu to nije bio prvi susret s mladićima, a za seksualne usluge platio im je 150 funti. U igri je trebalo da bude i jedan dečak rumunskog porekla, a Vac je rekao i da će platiti za kokain koji mladić donese kako bi 'podstakli zabavu', ali naglasio je da on sam kokain neće uzeti.

Ali kako se mladi Rumun ipak nije pojavio jer je, po rečima preostale dvojice mladića, od nekoga dobio izdašniju ponudu od čak 900 funti, Vac je putem mobilne aplikacije Grinder pokušao naći još nekoga ko bi se priključio zabavi. Ta aplikacija je inače dosta popularna među homoseksualnom populacijom jer im pomaže locirati ljude sličnih sklonosti koji se možda nalaze u blizini.

Iz razgovora koji je objavio Sandej Miror, jasno je da je Vac pred mladićima pokušao sakriti svoj pravi identitet te im rekao da se zove Džim i da se bavi prodajom velikih, industrijskih mašina za veš. Takođe, nije mu bilo previše stalo niti do zaštite prilikom seksualnog odnosa s obzirom da ga nije nimalo zabrinula činjenica da niko od prisutnih nema kod sebe kondome.

Na snimku koji je objavio Miror čuje se dalji razgovor mladića i Vaca koji govori kako se 'želi dobro provesti' ' te kako će mladići 'morati prema njemu biti naročito dobri' ako žele 150 umesto 100 funti. Nakon 15 minutnog seksualnog odnosa, Vac predlaže mladićima da se sastanu i sutradan. Miror takođe doznaje i da je 'uslugu' Vac mladićima platio putem bankovne transakcije uz opis 'slikanje'.

Vacova zaduženja u parlamentarnom odboru uključuju i sprečavanje seksualnog iskorišćavanja, promet drogom i pitanje migranata, što čitav skandal čini još gorim. On sam nije istog časa po otkrivanju afere ponudio ostavku na svoj položaj u parlamentu i odboru, već se branio tvrdnjom da se radi o privatnoj stvari te da Sandej Miror nije imao pravo tako nešto objaviti.

I vođa Laburista Džeremi Korbin rekao je da slučaj treba tretirati kao privatnu stvar, dok su svi politički oponenti složni da takav čovek više ne može obavljati funkcije koje su mu poverene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track