DUTERTE PORUČIO KORUMPIRANIM ZVANIČNICIMA: Sve ću vas pobacati iz helikoptera, to sam već radio!
Foto: Reuters

Brutalne pretnje predsednika Filipina

DUTERTE PORUČIO KORUMPIRANIM ZVANIČNICIMA: Sve ću vas pobacati iz helikoptera, to sam već radio!

Planeta -

Kontroverzni predsednik Filipina Rodrigo Duterte zapretio je korumpiranim vladinim zvaničnicima da će ih izbaciti iz helikoptera, baš kao što je to radio i ranije, prenosi Rojters.

Bviši temperamenti tužilac kaže da je Duterte jednom iz helikoptera bacio kineskog čoveka osumnjičenog za silovanje i ubistvo.

"Ukoliko ste korumpirani, dovešću vas helikopterom u Manilu i izbaciti vas napolje. Radio sam ovo pre, zašto to ne bih ponovio?", rekao je filipinski predsednik u govoru povodom žrtava tajfuna.

Duterteova poslednja pretnja dolazi samo nekoliko nedelja posle priznanja da je ubijao ljude tokom svoje 22-godišnje karijere na mestu gradonačelnika Davao Sitija.

On je tada rekao da su ta ubijanja bila deo legitimnih policijskih operacija, uključujući i incidente sa taocima. Pojedini senatori upozorili su Dutertea da rizikuje opoziv zbog svojih komentara.

Duterte je dodao i da je šest osoba uhapšeno prošle nedelje kada je oduzeto više od pola tone metamfetamina, lokalnim stanovnicima poznat i kao "šabu".

"Imali su sreće što tada nisam bio u Manili. Da sam znao da ima toliko šabua u kući, ubio bih vas", poručio je Duterte osumnjičenima.

"Hajde da ne pravimo nikakvu dramu, lično ću da potegnem oružje ukoliko niko drugi ne želi", jasan je predsednik.

Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija pokrenuo je istragu povodom Duterteovih tvrdnji o ubijanjima, posle čega ga je filipinski predsednik rekao da je "glup", "idiot" i "kurvin sin" i kako bi trebalo da se vrati u školu.

(Retures)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track