(FOTO, VIDEO) ONE SU MARIHUANA OPATICE: Gaje kanabis i prave tinkture za vreme punog meseca!
Foto: Printscreen Facebook

Alternativna medicina

(FOTO, VIDEO) ONE SU MARIHUANA OPATICE: Gaje kanabis i prave tinkture za vreme punog meseca!

Planeta -

Časne sestre Kejt i Darsi iz centralne Kalifornije, poznate kao Sestre doline, postale su zanimljive javnosti jer gaje kanabis.

Samoprozvane sestre Kejt i Darsi ne pripadaju verskim redovima, već su osnovale vlastiti. Iako nose bele haljine i smatraju se duhovnim, nisu katolkinje, ne žive u celibatu, niti su podređene nekom svešteniku. Naprotiv, veganke su, feministkinje, podržavaju Bernija Sandersa i veruju da je pravo na kanabis ljudsko pravo, bogom dano, piše The Huffington Post.

Ali, ove Sestre Doline ne zanima kako svojim kupcima da omoguće da se “naduvaju”. Naprotiv, “sestre” traže način kako pomoći ljudima koji pate i trpe velike bolove i koji se bore protiv raka ili artritisa pa ih previjaju ili im leče glavobolje.

Njihovi melemi, tonici i tinkture sadrže visoki procenat CBD-a, lekovitog sastojka kanabisa, sa vrlo malim udelom THC-a, psihoaktivnog elementa. Svi su proizvodi organski, ispitani u laboratoriji i gajeni bez pesticida.

Poreg toga, svojim tinkturama pune bočice samo za vreme punog meseca i mole se za izlečenje nad svakom bočicom i staklenkom koju prodaju.

Ono što motiviše “časne” je želja da pomognu i olakšaju patnje, koje ne smatraju normalnim delom života. Naprotiv, kriminalizacija lekova na prirodnoj bazi čini patnju normalnim delom života, kažu one.

U potrazi za prirodnim lečenjem naišle su na podršku, ali i na žestoke napade. Tako je njihov račun preko kojeg su vršile prodaju proizvoda zatvoren, a gajenje kanabisa je privremeno zabranjeno.

“Frustriraju svi ti ljudi sa negativnim stavom o nečemu što je Božji dar”, kaže sestra Darsi.

“Oduvek sam htela da budem časna sestra”, kaže Kejt “ali nisam mogla da budem u sestrinstvu koje nije osnaženo. Nastojim da prenesem standarde katoličkih časnih sestara i njihove vrline, one nešto predstavljaju i pokušavam to da vratim”.

(Kontraportal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track