NIJE SE JAVIO DOBITNIK 63 MILIONA DOLARA: Istekao mu rok za potvrdu dobitnog listića na lutriji
Foto: AP 28 Nov 2012

Svašta

NIJE SE JAVIO DOBITNIK 63 MILIONA DOLARA: Istekao mu rok za potvrdu dobitnog listića na lutriji

Planeta -
Poslednji rok za potvrdu nagrade od 63 miliona dolara, koji je izvučen na kalifornijskoj lutriji, istekao je a srećni dobitnik se nije javio.

Iako je dobitni listić izvučen u južnoj Kaliforniji, niko se nije javio ni posle 180 dana koliko je rok za prijavu.Tako je postavljen novi rekord za džekpot Lutrije Kalifornije koji nije podignut, a poslednji put se desilo da je 2003. godine srećni dobitnik propustio priliku da podigne 28,5 miliona dolara.

"Niko nije došao sa dobitnim listićem koji ima sve brojeve i da nije oštećen", rekao je PR lutrije Aleks Traverso.Ipak, Brendi Miliner podneo je tužbu na Vrhovnom sudu u Los Anđelesu tvrdeći da vlasnik pobedničkog tiketa. On je rekao da je lutrijskoj komisiji predao listić, nakon čega je dobio pismo sa čestitkama.

Međutim, komisija mu je u januaru poslala obaveštenje da je tiket "previše oštećen da bi mogao da se rekonstruiše" i da kao takav ne može biti obrađen kao pobednički. Miliner je tužio zbog kršenja ugovora i traži 63 miliona dolara nagrade, kao i pravne troškove.

Rus Lopez iz lutrije odbio je da komentariše tužbu zbog pravnih stvari, ali je dodao:"Svaki put kada imate nepotvrđenu nagradu, ljudi će doći i tvrditi da je njihov novac. Mi obično ne dižemo sve na ovaj nivo, ali to je ipak 63 miliona dolara".

Inače, ovaj novac će biti preusmeren na državni školski sistem, ukoliko Miliner ne bude dobio svoju pravnu borbu.

(Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja