PROŠAO KROZ CELU EVROPU: Terorista registrovan u Preševu imao lažni sirijski pasoš
Foto: AP 12 Sept 2015

Traži ga Interpol

PROŠAO KROZ CELU EVROPU: Terorista registrovan u Preševu imao lažni sirijski pasoš

Planeta -
Jedan od osumnjičenih terorista, A.A, za koga se interesuju francuske bezbednosne službe, registrovan je na graničnom prelazu Preševo 7. oktobra ove godine.

Francuske službe su saopštile da je terorista imao lažni sirijski pasoš. Pasoš je najverovatnije napravljen u Turskoj, a potom mu je koristio za put kroz Evropu.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, napadač je formalno zatražio azil u Srbiji.“Proverama je utvrđeno da se njegovi podaci poklapaju sa podacima osobe koja je 3. oktobra identifikovana u Grčkoj. Za ovim licem nije bila raspisana Interpolova poternica“, navodi se u saopštenju.

Takođe, ističe se da MUP Srbije nastavlja saradnju sa bezbednosnim službama Francuske. Jedan od terorista koji je učestvovao u napadima u Parizu registrovan je kao izbeglica 8. oktobra u izbegličkom centru u Opatovcu u Hrvatskoj.

Prethodno je grčki ministar Nikos Toskas saopštio da je osoba sa sirijskim pasošem koja je osumnjičena za napad u Parizu 3. oktobra stigla na grčko ostrvo Leros, prenosi Sputnjik.

“Vlasnik sirijskog pasoša je registrovan pet dana kasnije, 8. oktobra u Opatovcu“, pišu hrvatski mediji. Napominje se da je on tada propušten jer nije bilo nikakvog “alarma“, odnosno on nije bio označen kao sumnjiv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track