APOKALIPSA U SIRIJI: Putin i Erdogan dogovorili evakuaciju civila iz Alepa!
Foto: Fonet/AP

razgovarali telefonom

APOKALIPSA U SIRIJI: Putin i Erdogan dogovorili evakuaciju civila iz Alepa!

Planeta -

ANKARA - Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, ocenili su večeras u telefonskom razgovoru da treba da se prekine sa kršenjem prekida vatre u sirijskom gradu Alepu i da se nastavi njegova primena, saopštili su izvori bliski Erdoganu.

"Lideri su tokom telefonskog razgovora istakli značaj primene sporazuma o prekidu vatre, koji je dogovoren u utorak, i da se obustavi njegovo kršenje", naveli su isti izvori.

Izvori bliski Kremlju samo su potvrdili da je održan razgovor. Erodgan je rekao da je Turska spremna da preduzme sve neophodne mere za dostavu humanitarne pomoći posle otvaranja bezbednosnih koridora.

Ankara i Moskva postigle su u utorak sporazum o prekidu vatre u Alepu da bi se obezbedila evakuacija civila, ali su napadi nastavljeni u sredu ujutro. Izvori bliski sirijskoj vladi izjavili su ranije danas agenciji Frans pres da su u toku pregovori o evakuaciji pobunjenika iz Alepa ali dogovor još nije postignut.

"Pregovori su u toku. Sirijske vlasti će saopštiti kada bude postignut dogovor", izjavili su ti izvori i dodali da u pregovorima učestuvuju četiri strane - Sirija i njeni saveznici Rusija i Iran, kao i Turska koja podržava pobunjenike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track