REŠENA MISTERIJA DEVOJČICE NESTALE PRE 18 GODINA: Malu Kirsten na spavanju oteo i ubio prvi komšija
Foto: Printscreen/YouTube

Poklopio se DNK

REŠENA MISTERIJA DEVOJČICE NESTALE PRE 18 GODINA: Malu Kirsten na spavanju oteo i ubio prvi komšija

Planeta -
Entoni Palma je uhapšen u ponedeljak pod optužbom za ubistvo i otmicu, a policija trenutno pretražuje njegovu kuću u potrazi za dodatnim dokazima

Muškarac iz Oklahome uhapšen je nakon što je povezan sa slučajem osmogodišnje devojčice, koja je nestala iz svoje spavaće sobe još 1997. godine.

Istražitelji su pomoću DNK analize povezali 56-godišnjeg Entonija Palmu sa nestankom i navodnom smrću Kirsten Hatfild.

Entoni Palma, Foto: Printscreen/YouTube
Entoni Palma, Foto: Printscreen/YouTube

Telo plavokose devojčice nikad nije pronađeno. Danas bi imala 26 godina.

Palma je uhapšen u ponedeljak pod optužbom za ubistvo i otmicu, a policija trenutno pretražuje njegovu kuću u potrazi za dodatnim dokazima. On, inače, živi samo dve kuće dalje od mesta gdje je Kirsten živela sa svojom porodicom. Nakon što je nestala, na prozoru njene sobe pronađena je krv, a njene gaćice ležale su na tlu u dvorištu. U vreme nestanka, istražitelji su uzeli uzorke njezine DNK, ali nisu uspeli da je povežu ni sa jednim uzorkom iz svoje baze.

U pisanom izveštaju stoji da je Palma u junu istražiteljima dobrovoljno dao uzorak svoje DNK koji se poklopio sa uzorkom iz Kirstenine sobe. Takođe, pretpostavlja se da je Palma namerno ostao da živi u neposrednom susedstvu kako bi prikrio moguće tragove zločina i lokaciju Kirsteninog tela.

Nedugo nakon njenog nestanka, Kirstenina majka Šenon Hazen rekla je kako je prethodne večeri ušuškala malenu u krevetu, ali sledeće jutro devojčici nije bilo traga.

Palma je već služio jednogodišnju zatvorsku kaznu 1985. zbog napada. Ovaj bivši baštovan trenutno se nalazi u zatvoru bez mogućnosti izlaska uz kauciju.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja