RUSKI MEDIJI O PISANJU SVETSKIH MEDIJA:  Propaganda gora od Gebelsove
Foto: AP

Optužuju Putina iako se nigde ne pominje

RUSKI MEDIJI O PISANJU SVETSKIH MEDIJA: Propaganda gora od Gebelsove

Planeta -
Fotografija ruskog predsednika ovih dana krasi naslovne strane svih vodećih svetskih medija, iako u 11.5 miliona izveštaja koji su procureli iz baze podataka panamske advokatske kancelarije, Putinovo ime nije bilo ni u jednom

Svi mediji bruje i pišu o izveštajima o velikoj aferi pranja novca i utaje poreza - aferi "Panama pejpers", ukazujući kao jednog od glavno osumnjičenih ruskog predsednika Vladimira Putina, čije ime međutim u procurelim izveštajima nije ni spomenuto.

Zato su ruski zvaničnici ocenili da svetom vlada putinofobija, a ruski mediji pak dodaju da zapadni mediji u izveštajima o aferi Panama koriste metode gore od Gebelsovih.

Fotografija ruskog predsednika ovih dana krasi naslovne strane svih vodećih svetskih medija, među kojima su i "Gardijan" i "Mejl Onlajn", iako u 11.5 miliona izveštaja koji su procureli iz baze podataka panamske advokatske kancelarije, Putinovo ime nije bilo ni u jednom.

Na listi državnika koji se nalaze u izveštajima nalaze se mnogobrojni moćni političari i njihovi najbliži rođaci, poput saudijskog kralja Salmana, ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, otac britanskog premijera Dejvida Kamerona, niko nije dobio toliko medijskog prostora kao Vladimir Putin.

U Moskvi je ocenjeno da je Putin "glavna meta" zapadnih novinarskih izveštaja i analiza o aferi Panama, da on nije umešen ni u kakve prekršaje, te da se treba fokusirati na druge političare širom sveta koji se u tim dokumentima pominju.

Ruski mediji optužili su zapadne kolege za licemerje, iako se izveštajima nalaze imena vrlo imućnih ljudi, veoma bliskih ruskom predsedniku.

Raša tudejFoto: RAS SrbijaRaša tudejpin on pinterestshare itBrojni korisnici društvene mreže Fejsbuk optužili su Bi Bi Si za anti-rusku propagandu, a Raša tudej konstatuje da su članci o ozloglašenom Jozefu Gebelsu bili manje ostrašćeni nego što je slučaj sa Putinom.

Raša tudej ističe i da je istraživanje u kojem su obelodanjeni dokumenti tzv "Panama pejpers" podržali USAID-a i fondacija Džordža Soroša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track