SIRIJSKA OPOZICIJA POZDRAVLJA PUTINOV POTEZ: Ovo će dati vetar u leđa mirovnim pregovorima
Foto: Profimedia

SIRIJSKA OPOZICIJA POZDRAVLJA PUTINOV POTEZ: Ovo će dati vetar u leđa mirovnim pregovorima

Planeta -
Sirijska opozicija danas je pozdravila objavu Rusije da će početi da povlači snage iz Sirije i da će to mirovnim pregovorima dati pozitivan podsticaj.

"Ukoliko se ozbiljno bude sprovelo povlačenje, to će pregovorima dati vetar u leđa", izjavio je portparol Visokog pregovaračkog komiteta Salim al Muslat. Muslat je rekao da "ako postoji odluka da se povuku ruske snage, onda je to pozitivna odluka koja će se videti na terenu".

"Ipak, da li ta odluka znači povlačenje snaga ili samo smanjenje broja letelica u Siriji, to moramo da proverimo", kazao je Muslat, preneo je AFP. Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je da se sutra počne sa povlačenjem većeg dela ruskih snaga iz Sirije, ocenivši da je vazdušna intervencija uglavnom postigla svoje ciljeve.

"Mislim da su zadaci postavljeni ministarstvu odbrane generalno ispunjeni. Zato naređujem da od sutra počne povlačenje većeg dela naših vojnih snaga iz Sirije", izjavio je Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom i ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, prenosi Itar Tas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track