TINEJDŽER SILOVAO MLAĐU SESTRU (4) I BRATA (5): Na kraju osuđen na manje od 5 godina zatvora
Foto: Shutterstock

Užas u porodici

TINEJDŽER SILOVAO MLAĐU SESTRU (4) I BRATA (5): Na kraju osuđen na manje od 5 godina zatvora

Planeta -

Britanski tinejdžer koji je silovao svoju četvorogodišnju sestru i petogodišnjeg brata osuđen je na manje od pet godina zatvora.

Sud nije mogao da objavi ime dečaka, koji imao 13 godina kada je izvršio zločin, a tinejdžer se izjasnio krivim uoči suđenja u Liverpulu, iako je prvobitno poricao nedela.

Tužiteljka Šarlot Keni rekla je sudu da zlostavljanje izašlo na videlo pošto je dečakova sestra komentarisala događaje ispred svoje majke i starijeg brata, iako joj majka nije verovala.

"On je protestovao da je nevin. Kada su stigli kući, čak je udarao u zid od besa", rekla je tužiteljka. Ipak, majka kontaktirala socijalne radnike, koji su kasnije pozvali i policiju.

Majka je pred sudom izjavila da je zabrinuta da bi dvoje mlađe dece jednog dana moglo da imaju posledice zbog ove zloupotrebe.

Tinejdžer je priznao silovanje i seksualno zlostavljanje svoje sestre, kao i dva silovanja brata.

Advokat odbrane Endrju Mek Ines je rekao da je tinejdžer "ispod prosečne inteligencije" i da mu je "bilo teško da shvati značenje onog što je uradio". Sud je mogao čuti i da tinejdžer pati od manjka pažnje i hiperaktivnosti, ima "poremećaj ponašanja" i "zloupotrebe različitih supstanci".

Sudija Stiven Everet je rekao: "U stvarnosti ovaj optuženi ima predispozicije da preterano konzumacira alkohol i uzima droge." Obraćajući se tinejdžeru, dodao je: 'Ovo je strašna stvar. Uprkos svim vašim poteškoćama sa 13 ili 14, i bez sumnje u sve teškoće odrastanja, u smislu hormona i seksualnih problema tinejdžera, vi bi trebalo da znate da je ono što ste uradili pogrešno'."

On je rekao da bi odrasla osoba za ista krivična dela dobila 15 godina zatvora.

Dečak je plakao kada je osuđen na četiri godine i devet meseci zatvora i rekao da će mu registracija da je seksualni prestupnik ostati do kraja života.

"To je valjda pravi klasični primer onoga što nažalost događa kada jedna osoba u porodici izvrši dela na druge članove porodice. Porodici onda ostaju samo suze", rekao je sudija Everet.

(Indipendent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track