TITANIK II: Gradi se replika čuvenog broda! Imaće 9 spratova i više čamaca nego prethodni!
Foto: Profimedia

Milionski projekat

TITANIK II: Gradi se replika čuvenog broda! Imaće 9 spratova i više čamaca nego prethodni!

Planeta -
Milioner iz Australije Klajv Palmer planira da do 2018. godine napravi repliku Titanika, najčuvenijeg broda, koji je potonuo 1912. godine

Replika ovog broda koju će nazvati Titanik 2, biće predstavljen 2018. godine, tačno 106 godina od brodoloma u kojem je poginulo preko 1500 ljudi.

Nova verzija biće četiri metra šira od originala, a za razliku od njegovih prethodnika, Titanik 2 će imati trup koji će biti zavaren. Ključna razlika između starog i novog Titanika biće u broju čamaca za spasavanje. Upravo zbog ove greške, 1912. godine je spaseno samo 706 putnika.

Novi vlasnik, Klajv palmer koji je ujedno i vlasnik kompanije "Blu star lajn", će pojačati broj čamaca i svakako će, kako je najavljeno, sigurnosni propisi biti modernizovani.

Novi brod će imati 9 spratova i poput starog Titanika, postojaće karte za prvu, drugu i treću klasu i primiće 2.400 putnika.

Džejms Mekdonald, direktor marketinga "Blu star lajn-a" istakao je kako će Titanik 2, projekat koji je "težak" 500 miliona evra, imati sve što treba da ima jedan moderan brod u 21. veku."Imamo dosta zaintersovanih kompanija iz Dubaija koje su voljne da se uključe u finansiranje ovog projekta"

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track