(VIDEO) DRAMA U DUBAIJU: Gori gradilište pored najvećeg tržnog centra!
Foto: Printscreen Tweet

Požar

(VIDEO) DRAMA U DUBAIJU: Gori gradilište pored najvećeg tržnog centra!

Planeta -

Veliki požar izbio je rano jutros na gradilištu u Dubaiju, blizu najvećeg tržnog centra u centru grada iznad koga se vidi veliki stub dima.

Gradilište se nalazi pored Dubai tržnog centra i blizu 63-spratne kule Adres Dauntaun Dubai (Address Downtown dubai) koja je bila teško oštećena u požaru na Novogodišnju noć 2015. godine.

Veliki broj vatrogasaca je na licu mesta i policija je ogradila okolne ulice. Očevici javljaju da se vidi vatra kako izbija iz prizemlja zgrade gde vatrogasci pokušavaju šmrkovima da je ugase.

Povremeno se čuju male eksplozije iznutra, verovatno od boca za varenje koje koriste radnici. Izgleda da je požar ograničen na nižim spratovima zgrade.

U pripravnosti stoje kola hitne pomoći ali nema znakova da ima povredjenih. Vladini mediji javljaju da je požar izbio kod Faunten vjus rezidencije i da je pod kontrolom.

"Operacije hladjenja su u toku i kola hitne pomoći su na licu mesta", navela je vladina kancelarija za medije preko Tvitera, dodavši da nije prijavljeno da ima povrejenih.Taj kompleks gradi firma Emar propertis (Emaar Properties) sa sedištem u Dubaiju koja je izgradila tržni centar i hotel pogodjen požarom 2015. godine.

Dramatični požari pogadjaju poslednjih godina oblakodere u Dubaiju i u drugim gradovima koji se brzo razvijaju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Stručnjaci kao mogući razlog navode popularan materijal za prekrivanje zgrada koji može da bude jako zapaljiv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track