(VIDEO) PALO 12 NARKO-DILERA U LAZARATU: Specijalci od kuće do kuće traže ubicu policajca
Foto: AP

Albanska Kolumbija u malom

(VIDEO) PALO 12 NARKO-DILERA U LAZARATU: Specijalci od kuće do kuće traže ubicu policajca

Planeta -
Ako opet zapucate sve ćemo vas pobiti, zapretili albanski specijalci naoružanim napadačima koji su juče pucali na njihovu patrolu

TIRANA - Pripadnici specijalnih snaga za borbu protiv droge RENEA i specijalnih policijskih snaga, nastavili su jutros rano akciju protiv švercera i uzgajivača droge u selu Lazaratu, nadomak Djirokastra, odlučni da nađu kriminalce koji su im juče ubili jednog kolegu i ranili dvojicu, javio je albanski Top-ćanel.

Jake snage na terenu uz blindirana vozila su započele pretres od kuće do kuće u potrazi za oružjem i osobama koje su učeštvovale u jučerašnjoj razmeni vatre, a posebno za ubicom pripadnika policije Ibrahima Baše. Detaljan pretres kuća se nastavlja sa pojačanim oprezom. Policija traži da se osumničeni predaju i najavljuju da će u slučaju oružane reakcije biti uništeni.

Ovo upozorenje je imalo efekta jer je jedan deo traženih već uhapšen ili su se samo predali na kontrolnim punktovima koji su postavljeni oko sela. Do sada je uhapšeno ili se predalo ukupno 12 osoba.

Foto: AP
Foto: AP

Jutros je na teren izašla grupa istražitelja užilaštva za teške zločine koju predvodi tužilac Adnan Džoli pod zaštitom pripadnika RENEA. Evidentirano je 10 izvora vatre na kojima je zaplenjeno preko 100 metaka, kalašnjikov i mitraljez, jedna ručna bomba i jedan nož.

U Lazaratu, selu na jugu Albanije i njegovim stanovnicima je uzgajanje marihuane najvažja privredna delatnost. Tokom prošlogodišnje operacije u tom selu, poznatijem kao "fabrika marihuane" unuišteno 23 tone kanabisa, oko 81.300 stabljika i rasada ove biljke.Tokom pretresa su otkrivene četiri laboratorije od kojih dve za preradu i pakovanje biljaka i dve za preradu ulja hašiša.

Foto: AP
Foto: AP

Tada su pronađene i velike količine municije i oružja, od cega 17 komada teškog naoružanja i dve lovacke puške. Pretreseno je 130 kuća i veliki prostor unutar samog sela, zemlje oko sela i opštinskih imanja gde su policijske snage uspostavile kontrolu.

U toj operaciji uhapšeno 15 osoba osumnjičenih za oružani napad na policiju, uzgajanje kanabisa, proizvodnju i prodaju droge, pružanje otpora policiji, uništavanje imovine kao i za posedovanje oružja i bojeve municije bez dozvole.

http://www.youtube.com/watch?v=Dp3dDqPNyMY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track