(VIDEO) ŽIV SAHRANJEN: Podigao sam oči taman da vidim da me sneg zatrpava i pomislio - sad si mrtav
Foto: Printscreen Yt

Zatrpan snegom

(VIDEO) ŽIV SAHRANJEN: Podigao sam oči taman da vidim da me sneg zatrpava i pomislio - sad si mrtav

Planeta -
Skijaš preživeo lavinu i objavio snimak da upozori druge

"Podigao sam oči i video da me zatrpava lavina. Jedino sam uspeo da dignem levu ruku, u kojoj sam držao štap. to mi je najverojatnije spaslo život", svedoči Džejms Mort, skijaš koji je krajem januara preživeo lavinu u švajcarskim Alpima i sada želi da upozori druge na opasnosti tog sporta.

"Što više snega me zatrpavalo, to je postajalo sve tamnije. Bio sam okružen mrakom i tišinom. Čuo sam samo svoje teško disanje i lupanjesrca. U redu, mislio sam - sad si mrtav", kaže on.

Mort je, na sreću, ostao pribran, baš kao i njegovi prijatelji koji su uspeli da ga lociraju ispod više od metra snega i spasu ga. Jedan od njih imao je kameru na sebi i snimio neverovatnu akciju spasavanja. Mort kaže da su objavili snimak da bi ukazali ljudima na opasnosti ovog hobija.

"Bio sam uveren da me neće naći na vreme. S obzirom na to da nisam mogao da mrdnem, koncentrisao sam se da usporim disanje, da čuvam kiseonik i opustim se. Nisam imao nikakvih emocija što je bilo pomalo bizarno. Pitao sam se kako izgleda smrt... Uskoro je mrak postao svetliji i čuo sam glasove. Konačno su mi iskopali lice. Uzdahnuo sam i rekao: 'Momci, tako mi je drago što vas vidim.' Zaplakao sam od sreće i olakšanja", napisao je Mort na svom blogu.

http://www.youtube.com/watch?v=bOnBRguDZ1I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track