(VIDEO) ŽENSKI GESTAPO ISLAMSKE DRŽAVE: One su krvoločne zveri koliko i njihovi muški saborci!
Foto: Printscreen Yt

Ženska mreža kalifata

(VIDEO) ŽENSKI GESTAPO ISLAMSKE DRŽAVE: One su krvoločne zveri koliko i njihovi muški saborci!

Planeta -
Početkom marta, lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi najavio je stvaranje pravih ženskih borbenih jedinica u severoistočnoj Siriji.

Teroristi Islamske države ispočetka nisu dozvoljavali ženama da ratuju, ali sada ih, osim kao seksualno roblje, upotrebljavaju i kao topovsko meso: stvaraju isključivo ženske borbene jedinice, koje su podjednako korisne u borbi, a šalju ih i u bombške samoubilačke pohode - pa ipak, broj islamskih teroristkinja raste.

Prve ženske policijske snage na teritoriji ID nastale su 2014. Članice jedinica Al Kansa, koju mediji nazivaju "ženski Gestapo" Islamske države, na brutalan načini sprovode šerijatski zakon na ulicama Rake.

Ženska jedinica podjednako je krvoločna kao i njihovi muški saboraci. One su proširile strah među ženama i devojkama u Raki, samoproglašenoj prestonici ID.

Jedna od žena koja je svedok njihovih nedela ispričala je da su je islamistkinje zaustavile dok je hodala ulicom i odvele u jedan od svojih centara, pa je držale zaključanu a da joj niko nije rekao razlog zbog koga je tamo. Jedna od žena je uperila oružje u žrtvu, a zatim je testirala njeno poznavanje molitvi, posta i hidžaba. Žrtva je puštena posle dva sata mučenja. Jedna od teroristkinja joj je rekla da je uhapšena jer nije ispravno nosila hidžab.

Teroristkinje su 2015. krvoločno ubile majku u Raki dok je dojila svoje novorođenče. Nevina majka sakrila je sina ispod burke, ali Al Kansa ju je primetila. Jedna od džihadistkinja joj je uzela bebu i dala je drugoj ženi.

Mnoge od njih koriste društvene medije kao što su Tviter, pozivajući se ubiju nevernici i učestvuje u borbama zajedno sa muškarcima. Prema rečima stručnjaka, ID najverovatnije priprema odbranu Rake, svoje samoproklamovane prestonice, čemu bi žene borci igrale ključnu ulogu. Otvaranjem ženskih jedinica ID želi da dokaže da nije ženomrzačka organizacija.

(Sputnik news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track