Pomoćnik Janjić: Dulić mi je sve naredio!
Foto: BETA

Počela borba protiv visoke korupcije - hapšenje Olivera Dulića - Ekskluzivno

Pomoćnik Janjić: Dulić mi je sve naredio!

Politika -
Nebojšu Janjića, bivšeg Dulićevog pomoćnika, Tužilaštvo za organizovani kriminal juče pustilo da se brani sa slobode. On je sve vreme odgovornost prebacivao na svog šefa

BEOGRAD - Propevao!Nebojšu Janjića, bivšeg pomoćnika u Ministarstvu prostornog planiranja i najbližeg saradnika Olivera Dulića, tužioci za organizovani kriminal saslušavali su prekjuče više od tri sata i sve vreme je odgovornost prebacivao na svog šefa, saznaje Kurir od izvora iz istrage. Podsetimo, Janjić je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal priveden jer je u ime ministarstva potpisivao dozvole za postavljanje optičkih kablova slovenačkoj firmi „Nuba invest“.- Sve sam radio po nalogu Olivera Dulića. Nisam ništa radio na svoju ruku. Oliver je insistirao da se taj posao završi što pre i da „Nuba“ dobije posao s optičkim kablovima. Nisam proveravao da li je sve po zakonu - ispričao je Janjić u subotu na saslušanju.Sagovornik Kurira blizak istrazi i policiji kaže da je bio prilično uplašen i da je hteo da se sve što pre završi.- Klupko se tek odmotava. Imaće Dulić dosta toga da objasni. Interesantno je da je Janjić potvrdio da je s čelnicima „Nube“ i Rastom Tomažičem, kao i njihovim advokatima, bilo kontakata mnogo pre nego što je posao ugovoren. To ukazuje na činjenicu da je postojala namera da posao dobije upravo slovenačka firma - kaže izvor Kurira.

Zoran Drobnjak
Zoran Drobnjak

Zoran Drobnjak

, direktor „Puteva Srbije“, prema saznanjima Kurira potvrdio je da je to preduzeće dalo saglasnost.- Što se tiče Drobnjaka, nema šta da se proverava. Nisu „Putevi Srbije“ ti koji su morali da proveravaju da li je rađeno po zakonu. Oni su kao preduzeće po difoltu dali saglasnost - kaže naš izvor i dodaje da je i Drobnjak sve vreme tvr­­dio da je Dulić bio gla­vni za taj posao.Janjić je juče saslušan i u tužilaštvu, posle čega je pušten na slobodu. Na ispitivanju je proveo oko tri sata.Bivši Dulićev pomoćnik juče je bio pod manjim stresom nego u subotu u policiji, ali ponovio je da je samo slušao naređenja svog šefa.- Bio je veoma kooperativan i detaljno je odgovarao na pitanja - kaže naš izvor.

Janjić kadar iz SuboticeNebojša Janjić je u Ministarstvu prostornog planiranja bio pomoćnik ministra za urbanizam. Kao kadar DS bio je član Opštinskog veća u Subotici, ali i pomoćnik gradonačelnika, takođe u Subotici. Kao diplomirani inženjer arhitekture bio je asistent na Građevinskom fakultetu u Subotici. U jednom trenutku obavljao je funkcije pomoćnika direktora za investicije u Direkciji za izgradnju Subotice, ali i zamenika predsednika „Parka Palić“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track