Posle poraza Štepanek Janku pokazao srednji prst!

Sramota

Posle poraza Štepanek Janku pokazao srednji prst!

Tenis -
Evo svi ste videli reči ću svima posle pet sati igre čovek umesto da mi pruži ruku pokazao mi je srednji prst...Odlepio sam totalno-rekao je Janko
1 / 4 Foto: REUTERS

PRAG - U drugom meču četvrtfinala Dejvis kupa, reprezentacija Srbije izjednačila je na 1:1 protiv Češke, pošto je u maratonskom meču JankoTipsaević pobedio Radeka Štepaneka sa 3:2 (5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7). Ipak više od uzbudljivog meča pažnju javnosti skrenuo je incident po završetku susreta kada se Čeh poneo više nego nesportski.

- Evo svi ste videli reči ću svima posle pet sati igre čovek umesto da mi pruži ruku... pokazao mi je srednji prst...Odlepio sam totalno...Ali najvažnije jeste da je Srbija dobila poen koji nas je odveo do izjednačenja...Trebalo je da ranije završim meč...Štepanek je stalno prigovarao pravio dramu...to me je dosta omelo, ali na svu sreću sve se dobro završilo- rekao je Janko.

S druge strane, Štepanek je negirao da je bilo ikakvog konflikta. "Normalno sam mu pružio ruku", branio se Štepanek.

Tisparević je posle viš od pet sati igre i velike borbe u kojoj je spasio tri meč lopte na kraju uspeo da savlada Štepaneka.Češki teniser je osvojio prvi set, usledio je preokret u režiji osmog igrača na svetu, koji je popravio igru i dobio naredna dva seta.Ipak, Štepanek se nije predavao, pa je Janko u četvrtom setu ispustio brejk prednosti i vođstvo od 4:2, dozvolivši protivniku da osvoji četiri gema zaredom.

U odlučujućem petom setu Tipsarević je imao nekoliko prilika, pri rezultatu 5:5 nije iskoristio brejk loptu, što je iskusni Štepank znao da kazni i uspešnom igrom na mreži osvoji gem.Servirao je srpski teniser za opstanak, poveo 40:0, ali nekoliko trenutaka kasnije spašavao prvu od tri meč lopte protivnika i na kraju sasvim zasluženo trijumfovao.

U subotu od 15 sati na programu je duel parova u kojem će Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac odmeriti snage sa Františekom Čermakom i Lukasom Rosolom.

Plasman u polufinale obezbediće reprezentacija koja prva dođe do tri pobede.

U prvom meču Tomaš Berdih je bez većih prrobleema pobedio Viktora Troickog u tri seta, 6:2, 6:1, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track