Poziv na uzdržanost građanima Kosovske Mitrovice
Foto: Radio Kim

Kancelarija Vlade Srbije

Poziv na uzdržanost građanima Kosovske Mitrovice

Društvo -
Pozivam građane na pribranost i uzdržanost, da pokažemo da smo dorasli sadašnjem trenutku i da smo rešeni da ovde ostanemo i opstanemo, rekla je Radovanovićeva novinarima u bolnici u Kosovskoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA - Koordinatorka Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Zlata Radovanović je pozvala građane na pribranost i da pokažu rešenost da ostanu na Kosovu. Posle bombaškog napada na kuću srpske porodice u Kosovskoj Mitrovici, Radovanović je pozvala međunarodne snage da nađu i kazne napadača. Radovanović je dodala da je napad na kuću porodice Vučetić pokazatelj čemu su Srbi izloženi.

"Pozivam građane na pribranost i uzdržanost, da pokažemo da smo dorasli sadašnjem trenutku i da smo rešeni da ovde ostanemo i opstanemo", rekla je Radovanovićeva novinarima u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

"U ime Vlade Srbije i Kancelarije za KiM pozivam komandanta Kfora da odmah dođe u Kosovsku Mitrovicu i svima garantuje bezbednost, a komandanta Euleksa da dođe i istraži ovaj slučaj", rekla je Radovanovićeva.

Ona je obećala pomoć za transport ranjene dece za Beograd, ako lekari procene da je to potrebno. Bomba je bačena u mešovitom naselju Bošnjačka mahala, u blizini istočnog mosta na Ibru, ranila je dvoje srpske dece - četvorogodišnjeg dečaka i njegovu desetogodišnju sestru, dok su, po srpskim izvorima, bili s majkom na terasi porodične kuće.

Lekari bolnice u Kosovskoj Mitrovici kažu da deca imaju rane na obrazima i vratu, i da se, mada im životi nisu ugroženi, razmatra mogućnost da se transportuju u neku od specijalizovanih ustanova u Beogradu zbog mogućnosti komplikacija. To je bio drugi bombaški napad za 24 časa u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track