RASPAD: I bivši gradonačelnik Kraljeva napustio DS

Istupila trojica odbornika

RASPAD: I bivši gradonačelnik Kraljeva napustio DS

Srbija -
Osim Ljubiše Simovića, odborničku grupu DS napustili Milan Samardžić i Dragoš Bojanić, navodeći kao razlog unutarstranačke promene

KRALJEVO - Bivši gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović i još dva odbornika Demokratske stranke (DS) u kraljevačkoj skupštini napustili su danas DS i odborničku grupu te partije, koja u lokalnom parlamentu ima 13 odbornika.

Osim Simovića, odborničku grupu DS-a napustili su Milan Samardžić i Dragoš Bojanić, navodeći kao razlog unutarstranačke promene.

"Mi ne cepamo DS, već se ne slažemo sa politikom koju vodi vrh stranke i zbog toga istupamo", rekao je Simović.

Tri odbornika ubuduće će u gradskoj skupštini nastupati kao nezavisna odbornička grupa koja, prema rečima Simovića, još nema ime.

Član Gradskog odbora DS-a u Kraljevu Goran Kuševija rekao je da je bilo očekivano što su ta tri odbornika napustila stranku.

"Iako je ovo bilo očekivano, žao mi je što se DS u Kraljevu koliko-toliko pocepala, ali iz ove situacije će izaći još jača", kazao je Kuševija.

On je najavio da su u pripremi izbori za članove Gradskog odbora DS-a u Kraljevu i dodao da je minimalan broj članova napustio stranku posle izbora.

"Zanimljivo je da je u odnosu na one koji napuštaju DS, mnogo više novih, pretežno mladih ljudi koji se učlanjuju", rekao je Kuševija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja