RAZOTKRIVEN: Kurir isterao Bebu na čistac!

Istina izašla na videlo

RAZOTKRIVEN: Kurir isterao Bebu na čistac!

Politika -
Svima je sada postalo jasno da su Đukanovićeve izjave izašle iz kuhinje Bebe Popovića koji važi za medijskog manipulatora spremnog na skoro sve kako bi se iskrivila i sakrila istina

Crnogorski premijer Milo Đukanović krenuo je u otvoreni rat sa srpskim medijima kako bi ih stavio pod kontrolu i proširio svoj politički uticaj, a kako je Kurir već pisao i upozoravao, Đukanović sprema direktan napad na pojedine novinske kuće po već unapred ustanovljenom receptu. Sve to je skuvano ni manje ni više nego u kuhinji Vladimira Bebe Popovića, bliskog prijatelja crnogorskog premijera.

Taktika Đukanovića u "disciplinovanju medija" odvija se u 4 koraka - koje god novine da otvore aferu protiv njega, preko medija pod njegovom kontrolom krene diskreditacija glavnog urednika, onda Milo otvoreno te novine proglasi za "medijsku mafiju“, što je izraz koji je lično on skovao. Treći korak je pakovanje fabrikovanih afera i sudskih procesa protiv "neposlušnih novinara“, a zatim slede zastrašivanja, pretnje, prebijanja.

Čim je Kurir obelodanio nameru premijera Crne Gore, oglasio se i sam Đukanović koji je rekao da "te konstrukcije zapravo ne ciljaju njega i pritom prozvao srpskog premijera Aleksandra Vučića rekavši da se nada da će Vučić pravilno dešifrovati rukopis tih tekstova koji veoma podseća na onaj iz 2003. godine.

Đukanović je koliko se vidi već stigao do četvrtog koraka, gde pokušava pretnjama da skrene pažnju sa sebe i svoje namere da disciplinuje sve one medije koji ne žele da rade po njegovom diktatu.

I kao da ova izjava nije bila dovoljna potvrda svega onoga što je Kurir pisao već se na sve to oglasio i Vladimir Beba Popović bivši šef Biroa za komunikacije i čovek koji je dobro poznat po svojim medijskim manipulacijama.

"Da, mislim da je atmosfera 2003. i danas vrlo slična. Prepoznaje se to po udruživanju u blok do juče zaraćenih medija, političara, pojedinaca, delova diplomatske zajednice, takozvanih boraca za građanska prava i fašista. Naravno, nisu motivi isti, kao što ni Vučić i Đinđić nisu isti. Za razliku od današnjeg premijera, Đinđićeva podrška je tada bila oko pet odsto", ocenio je Popović u razgovoru za Danas.

Ovim je sada svima postalo jasno da su Đukanovićeve izjave izašle iz kuhinje Bebe Popovića koji važi za medisjkog manipulatora spremnog na skoro sve kako bi se iskrivila i sakrila istina. Popović se očigledno toliko unervozio da nije više mogao da se krije ispod Đukanovićevog plašta.

Ovo je samo još jedna potvrda onoga što je Kurir pisao, a to je da Đukanović sprema otvoren i direktan obračun sa medijima u Srbiji koji ne žele da služe aktuelnom crnogorskom premijeru.

Podsećamo vas još jednom kako Đukanović u 4 koraka planira da se obračuna sa nepodobnim medijima u Srbiji:

1. DISKREDITACIJA2. ETIKETIRANJE I PROGLAŠAVANJE MEDIJSKOM MAFIJOM3. PAKOVANJE LAŽNIH AFERA I SUDSKIH PROCESA4. PRETNJE I PREBIJANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track