KOLINDA PUTUJE U BIH: Hrvatska predsednica u zvaničnoj poseti od 17. do 19 januara!
Foto: AP

posle neuspelog susreta sa Erdoganom

KOLINDA PUTUJE U BIH: Hrvatska predsednica u zvaničnoj poseti od 17. do 19 januara!

Bosna i Hercegovina -

ZAGREB - Predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, najavila je zvaničnu posetu Bosni i Hercegovini od 17. do 19. januara, saopšteno je sa Pantovčaka.

Programom posete planirana je ceremonija svečanog dočeka uz vojne počasti, susret sa članovima Predsedništva BiH i konferencija za novinare u Sarajevu.

Portal Dnevnik.ba nezvanično saznaje da će Grabar-Kitarovićeva posetiti centralnu Bosnu, tačnije, Hrvatsku bolnicu Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj u Travniku i franjevački samostan sv. Franje Asiškog u Gučoj Gori.

Ova poseta Kitarovićeve BiH dolazi nakon njenog susreta sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom koji je u, hrvatskim i medijima u BiH, ocenjen neuspešnim budući da je turski predsednik odbio da izvrši pritisak na Bošnjake u vezi sa izmenama izbornog zakonodavstva.

Bošnjačke stranke osudile su pokušaj hrvatske predsednice da utiče na turskog predsednika Erdogana, a predsednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fajrudin Radončić, koji je poznat po oštrim kritikama Stranke demokratske akcije ali i turskih vlasti, izjavio je da se slaže sa turskim predsednikom, koji je predsednici Grabar-Kitarović rekao da je pitanje izbornog zakonodavstva unutrašnje pitanje BiH.

Kurir.rs/Tanjug

Foto AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track