KRVAVI VIKEND NA PUTEVIMA BiH: Za nepuna 24 sata u 5 nesreća poginulo 6 osoba!
ilustracija, Foto: Profimedia

surovo

KRVAVI VIKEND NA PUTEVIMA BiH: Za nepuna 24 sata u 5 nesreća poginulo 6 osoba!

Bosna i Hercegovina -

Na putevima Bosne i Hercegovine za nepuna 24 sata živote je u pet saobraćajnih nesreća izgubilo šest osoba. Uz to, statistika je od petka kasno popodne do juče popodne zabeležila i osam teže povređenih.

Samo prekjuče desila su se tri teška udesa u kojima je četvoro poginulo, a među njima i jedno dete – devetogodišnja Alma koja je s majkom Azrom Hajrić stradala u preksinoćnjoj tragediji u Novom Travniku, dok je još troje dece povređeno nakon što je na njih naleteo pijani Nermin Rustempašić.

Ali, crni petak je počeo je kada je oko 18.15 sati u blizini Graničnog prelaza Orahovlje u mestu Veljaci kod Ljubuškog poginuo Luka Rašić (60) iz Klobuka. On se nalazio za volanom Mercedesa i kretao se putem Vitina - Orahovlje kada se pod još neutvrđenim okolnostima sudario s BMW-om.

Nesrećni Rašić je od zadobijenih povreda na licu mesta podlegao. Teže je povređen vozač BMW-a koji, kako je juče potvrđeno, nije životno ugrožen.

Druga nesreća u petak kasno popodne desila se na regionalnom putu Bratunac–Konjević-Polje u mestu Repovac. Upravljajući "opelom", 23-godišnji mladić sleteo je sa puta i poginuo na licu mesta, što su nam potvrdili iz Policijske uprave Zvornik.

Tragedije su se nizale i tokom jučerašnjeg dana, kada se na putevima u BiH do kasnih popodnevnih sati dogodilo desetak saobraćajnih nesreća, a smrtno su stradale dve osobe.

Za volanom "pasata" život je izgubio Miro Zadro (58) iz mesta Vojno kod Mostara. Saobraćajna nesreća desila se juče u 10 sati na magistralnom putu M-17 u naselju Potoci kod Mostara, kod pumpe "BP Oil".

Nesrećog Zadru je, najverovatnije, pokosio infarkt. Prema informacijama s lica mesta, on je naglo skrenuo na suprotnu stranu puta, a u tom trenutku je iz suprotnog smera naišla cisterna kojom je upravljao Grujo Batinar (59).

Usled strašnog sudara vozilo je jednim delom ostalo na putu, dok se "pasat" nakon udara odbio i nakon okretanja završio u jarku.

Iako su odmah nakon nesreće prema "pasatu" pritrčali u pomoć ostali vozači, kao i zaposleni na pumpi, koji su pozvali i Hitnu pomoć, nesrećnom Zadri nije bilo spasa.

Saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom desila se juče i u mestu Donji Lukavac. Jedna osoba smrtno je stradala, a tri su povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 12 sati na delu magistralnog puta M-14.2 Gradačac - Ormanica.

Na prilično klizavom kolovozu, pod još neutvrđenim okolnostima, sudarili su se Golf, kojim je upravljao H. K. (54), putničko vozilo marke "polo", za čijim upravljačem je bio M. B. (59) i kamion marke MAN, kojeg je vozio S. Š. (41), svi iz Gradačca.

Od siline udara Golf je uništen skoro do neprepoznatljivosti, a u potpuno smrskanom vozilu ostao je zarobljen vozač koji je podlegao na licu mesta. Povrede su zadobili i saputnici iz "golfa" H. H. i maloletna Š. H. te vozač kamiona. Nakon ukazane prve pomoći u Hitnoj službi Doma zdravlja Gradačac, prevezeni su u UKC Tuzla.

Na licu mesta intervenisali su i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Srebrenika, koji su sekli limove na potpuno uništenom "golfu" kako bi oslobodili stradalog vozača. Uviđaj na mestu nesreće obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK i pripadnici Odela kriminalističke policije PU Gradačac.

Policija Srednjobosanskog kantona u ovoj godini iz saobraćaja je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju isključila više od 1.400 vozača. Njih 427 imalo je više od 1,5 promila alkohola u krvi.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track