Najnovije vesti

BOSANSKI NADBISKUP KRITIKOVAO BOSNU I HERCEGOVINU: Društvo se ozbiljno razbolelo od kuknjavitisa, svi čekaju da drugi reše probleme
Foto: EPA/FEHIM DEMIR

reakcija

BOSANSKI NADBISKUP KRITIKOVAO BOSNU I HERCEGOVINU: Društvo se ozbiljno razbolelo od kuknjavitisa, svi čekaju da drugi reše probleme

Bosna i Hercegovina

Bosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, ocenio je da se društvo u BiH ozbiljno razbolelo od takozvanog kuknjavitisa i da čeka da mu drugi rešavaju probleme.

 

Puljić je u intervjuu za Dnevni avaz rekao da se urušila kultura rada i da se društvo razbolelo od javnog mnjenja da treba što manje raditi, a što više imati i trošiti.

 

"Moramo s tugom reći da je skoro 60 odsto naše zemlje neobrađeno. Ima hleba, samo treba organizovati život, ukloniti kriminal i stvoriti vladavinu pravednih zakona. U ovoj zemlji ima 'dovoljno hleba', samo da je više pravednosti i jednakopravnosti, ne bi trebalo iz nje ići. Toliko se kunu da vole ovu zemlju, a gde god mogu, potkradaju je", rekao je Puljić.

 

Upitan koji je ključ za bolju, stabilniju, napredniju BiH, zemlju Bošnjaka, Srba i Hrvata, Puljić je rekao da, ako "želimo da ona opstane u svojim dimenzijama i identitetu, onda se mora tako organizovati da se svako može u njoj ostvariti kao kod kuće".

 

Govoreći o situaciji na Balkanu, on je istakao da mediji, u želji da budu što više zanimljivi, prenose zaoštrene situacije koje umaraju javnost.

"Takođe, u javnosti međunarodnih političkih odnosa zavladala je vrednota interesa, a ne ljudskih prava i čovekovog dostojanstva", zaključio je Puljić.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/Fehim Demir)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...