Najnovije vesti

ANESTEZIOLOG NAPASTVOVAO PACIJENTA U KOMI: Uhvatili ga kako ga ljubi po licu! HOROR U BANJALUCI
Foto: Youtube/tvk3

načelnik klinike optužen za polno uznemiravanje

ANESTEZIOLOG NAPASTVOVAO PACIJENTA U KOMI: Uhvatili ga kako ga ljubi po licu! HOROR U BANJALUCI

Bosna i Hercegovina

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje UKC Republike Srpske, dr Darka Golića, zbog polnog uznemiravanja pacijenta.

Prema optužnici, Golić jе zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje dece, koji nakon saobraćajne nesreće ležao u UKC RS i određeno vreme bio u komi iz koje se probudio. Prema nezvaničnim informacijama, DNK optuženog Golića pronađen je na pacijentu, njegovoj posteljini, naočarima i na pelanama za odrasle.

Zlostavljanje se odigralo 19. januara prošle godine u periodu od 19 do 22 časa, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta po licu.

Prema dokumentima iz istrage, Golić se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u šok-sobi" UKC RS. Pacijent je pre toga danima bio u komi nakon saobraćajne nesreće.

Nakon što se probudio nije mogao da se brani jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se sprečilo samopovređivanje.

Svedoci su opisali da je pacijent u prisustvu Golića bio vidno uznemiren i preplašen, i da mu je tokom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je, iako teško govori, policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastvovao dr Golić.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...