AMERIČKI PORTAL: Ezher Beganović iz BIH je glavna veza za napade u Parizu i Briselu
Foto: Facebook

Ekstremisti na tlu Evrope

AMERIČKI PORTAL: Ezher Beganović iz BIH je glavna veza za napade u Parizu i Briselu

Bosna i Hercegovina -

Američki portal "Veterans tudej" objavio je članak u kojem navodi da je državljanin BiH Ezher Beganović glavna veza za terorističke napade u Parizu i Briselu, prenose regionalni mediji.

Kako navode, ovaj portal pozivajući se na informacije sa "Vikiliksa", tvrdi da je Beganović od ranije poznat kao deo terorističke grupe koja je u BiH učestvovala u podmetanju eksploziva i napadu na policajce, kao i povratnike.

Beganović je jedan od osumnjičenih za veze sa terorističkim organizacijama i ekstremnim grupama sa kojim blisko sarađuje, kao i Fatmir Alispahić, Abdusamed Nasuf Bušatlić i Semir Imamović, navodi se u članku koji prenosi i hrvatski Večernji list.

Ističe se da je Beganović jedan od administratora islamističkog portala "SAF" koji uređuje sa još nekoliko portala u BiH sličnog sadržaja, te jedan od glavnih pripadnika verske ektremne grupe koji, koristeći društvene mreže i virtuelni prostor, privlači ekstremne i radikalne grupe.

Napominje se da je "SAF" ranije negirao povezanost sa Islamskom državom.

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević ranije je izjavio da "SAF" uređuju oficiri zločinačkog odreda "El mudžahedin" Abusamed Bušatlić i Ezher Beganović, a da za ovaj portal piše antisemitski orijentisan Fatmir Alispahić.

(SRNA/RTRS/Veterans today-awdnews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track