OTVORIO DUŠU Gudelj: Hiljadu puta sam se pokajao što sam pokušao da se ubijem!
Foto: Printscreen Vitez.info

Progovorio o svojoj životnoj drami

OTVORIO DUŠU Gudelj: Hiljadu puta sam se pokajao što sam pokušao da se ubijem!

Bosna i Hercegovina -
Razmišljao sam satima i danima i došao do saznanja da sam to učinio potpuno nesvesno, kao da je, tada, neko drugi sa mnom dirigovao

VITEZ - Posle ravno 60 dana od tragičnog događaja, kući u Vitez vratio se ugledni bosanskohercegovački biznismen Pero Gudelj. Tih 60 dana proveo je u Kliničkom bolničkom centru „Koševo“ u Sarajevu, gde su se lekari borili za njegov život pošto je on pokušao da ga sebi oduzme.

"Ako bih ocenjivao svoje trenutno zdravstveno stanje, od 1 – 10, rekao bih da je osmica. Posle svega što sam doživio i proživeo, zaista se osećam dobro i kako onda ne biti zadovoljan, pozitivan, optimističan. Naravno, još je dalek put do mog potpunog ozdravljenja. Dodatno zadovoljstvo daje mi povratak u dom, svojoj porodici, prijateljima, saradnicima, radnicima FIS-a, sugrađanima", rekoa je Gudelj u intervjuu za vitez.info.

Lekari su mi kazali da će, nakon boravka u toplicama, uslediti još jedan detaljan pregled, a negde krajem godine u Sarajevu ću imati i jedan hirurški zahvat, estetsko saniranje desne strane oštećene kosti lobanje. To bi trebao biti i završni čin mog lečenja, uspešnog nadam se, sve uz Božju pomoć.

Reći ću, a o tomu za javnost uopšte nisam do sada govorio. Zaista ne znam zašto sam ovo sebi učinio. Sve se dogodilo u sekundi, bez ikakvih prethodnih razmišljanja i planiranja takvoga čina. Nisam u tom trenutku razmišljao ni o obitelji, ni o FIS-u. Dogodilo se i za mene neobjašnjivo i tu je jednostavno kraj tog dela priče.

Vratio se porodici, prijateljima i harmonici... Pero Gudelj

Istina, tokom lečenja rojile su mi se razne misli koje su išle unatrag sve do djetinjstva, siromaštva u kojemu smo živeli, pa sve do nesretnog čina koji sam napravio. Znao sam, i uverio sam se i u bolničkoj postelji, da je FIS na zdravim i čvrstim temeljima, da ga, i bez mene u ovom periodu moje odsutnosti, mogu uspješno voditi mladi, obrazovani i vrijedni ljudi. Evo, to se i potvrdilo.

A vratit ću se još jednom na taj nesretni čin koji je do svega ovoga doveo. Razmišljao sam satima i danima i došao do saznanja da sam to učinio potpuno nesvesno, kao da je, tada, neko drugi sa mnom dirigovao. Stotinu, pa i hiljadu puta sam se pokajao, zbog dece, ostale porodice, prijatelja... Osetio sam, ako to nije neskromno reći, da sam svima, na različite načine, potreban i to mi sada daje dodatnu snagu, da se vratim, da budem s njima, da nastavim tamo gde sam stao pre nešto više od dva meseca.

Hvala svima koji se u mislima brinu i mole za moje ozdravljenje, mojoj porodici, saradnicima, radnicima, a ja svima, znanim i neznanim, želim trostruko više od onoga što oni meni žele

Prijatelji ga nisu zaboravili... U bolnici sa Ivicom Osimom i njegovom suprugom (Foto Printscreen avaz.ba/FIS)

Nećemo stati, to izričito tvrdima. Nastavljamo da radimo, stvaramo, unapređujemo. Nema razloga za bilo što drugo iako su vremena vrlo teška. Ima ideja, vizija, ići ćemo naprijed, ali bez „srljanja“, kako se to kod nas ovde zna reći. Sve ću preduzeti da ponovo budem onaj „stari“ Pero Gudelj, svom poslu, ako Bog da, vraćam se početkom 2016, vraćam se s punim jedrima u FIS, porodici sam se već vratio, prijateljima i, svakako, svojoj prijateljici – harmonici. Ako Bog da, a molim ga da prema meni bude milosrdan!", rekao je Pero gudelj između ostalog u intervjuu za vitez.info

Podsetimo, Gudelj je 10. augusta pronađen na lokalnom putu u mestu Krčevina kod Viteza s vidljivim povredama glave, nanesenim vatrenim oružjem. Nakon samoranjavanja, podvrgnut je izuzetno složenom operativnom zahvatu na Klinici za neurohirurgiju UKCS-a, koji je trajao punih sedam sati, a potom je usledio dvomesečna borba za život.

(vitez.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track