DODIK: Tražimo rešavanje problema pravosuđa u BiH
Foto: Fonet

Na korak od referenduma

DODIK: Tražimo rešavanje problema pravosuđa u BiH

Bosna i Hercegovina -
Predsednik RS izneo je optužbe na račun Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH, navodeći da je to neformalna grupa izabrana ili podržana od stranaca

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će, na osnovu referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH i snage volje koja stoji iza, referendumom biti zatraženo rešavanje problema pravosuđa BiH.

On je najavio da će, ako ne bude pomaka u rešavanju problema u pravosuđu na državnom nivou, onako kako to traži srpska strana, parlament RS održati referendum, a posle toga doneti zakon o neprimeni odluka Suda i Tužilaštva na prostoru RS. Prema njegovim rečima, "pojedinci će reći da je to nemoguće", poručivši da je sve moguće i da se mora poštovati volja naroda.

"Da se u BiH poštuje volja naroda, sve bi bilo drugačije", rekao je Dodik za sarajevsko "Oslobođenje". Predsednik RS je izneo i optužbe na račun Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH, navodeći da je to "neformalna grupa izabrana ili podržana od stranaca, koja ima kompetencije da bira i odlučuje o sudijama i tužiocima."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track