IZETBEGOVIĆ NA SASLUŠANJU: Svedoči u vezi sa sumnjivim imenovanjem ambasadorke u Sloveniji
Foto: AP

Mutne radnje

IZETBEGOVIĆ NA SASLUŠANJU: Svedoči u vezi sa sumnjivim imenovanjem ambasadorke u Sloveniji

Bosna i Hercegovina -
Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović već se nalazi u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine gde će u svojstvu svedoka biti saslušan u vezi s imenovanjem Nermane Hadžijahić za ambasadorku BiH u Sloveniji.

Izetbegović je na sednici Predsedništva BiH imenovao Nermanu Hadžijahić za ambasadorku BiH u Sloveniji i to na predlog predsednika SBB-a Fahrudina Radončića, piše Klix.ba.

Portal podseća da se u presretnutim razgovorima između Bakira Dautbašića i Fahrudina Radončića govorilo se o imenovanju Nermane Hadžijahić u znak zahvalnosti njenom suprugu Zijadu, radniku Ambasade SAD-a u Sarajevu, a koji je trebalo da utiče da se obustavi istraga protiv Bakira Dautbašića i drugih.

SBB je saopštio da su i oni sami bili iznenađeni kojom brzinom je Izetbegović imenovao Hadžijahićevu na mesto ambasadorke. Takođe, na ročištu o određivanju pritvora Radončić je rekao da prilikom imenovanja Izetbegović nije ispoštovao standardne procedure.

Radončiću je određen jednomesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo udruživanja radi činjenja krivičnih dela, ometanja rada pravosuđa i krivično delo davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track