STUDENT IZ BIH PROLAZI PAKAO POSLE PUČA U TURSKOJ: 40 dana leži nevin u zatvoru, roditelji očajni!
Foto: Printscreen YouTube

na pogrešnom mestu u pogrešno vreme

STUDENT IZ BIH PROLAZI PAKAO POSLE PUČA U TURSKOJ: 40 dana leži nevin u zatvoru, roditelji očajni!

Bosna i Hercegovina -

CAZIN - Samed Nadarević, iz Cazina, student pete godine Arhitektonskog fakulteta u Istanbulu, državljanin BiH, uhapšen je tokom nemilih događaja posle pokušaja državnog udara u Turskoj.

Nadarević, koji se, kako kaže njegova porodica, našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, kada su usledila masovna hapšenja. Samed i Muhamed deca su od brata i sestre.

"Samed se javio porodici pre dva dana i rekao da je dobro, što je njih malo umirilo, jer su bili strašno zabrinuti. Koliko mi je poznato, uhapšen je sa grupom kolega studenata, njih 17-18, ali on apsolutno nije umešan u bilo šta što je vezano protiv države" kaže jedan od rođaka.Avaz.ba uspeo je nakratko telefonom da razgovara sa Samedovim ocem, Mujom Nadarevićem, koji je strašno razočaran, jer njegov sin već 40 dana nevin leži u zatvoru, a njegova država nije učinila ništa."To je strašno! Sin je prvo gladovao, sada ima tri obroka. Uspeo je da se javi dva puta, i to zahvaljujući kolegama u zatvoru koji su propustili da se jave svojima, a dali mom sinu da nas pozove" ispričao je Mujo Nadarević.

Objasnio je da je navodno bh. konzul posle dan ili dva posetio Sameda u zatvoru, ali da je on onda premešten i nije mogao da ga pronađe!? Otac uhapšenog mladića rekao je da je Samed bio na Univerzitetu Burch kada su svi u grupi uhapšeni. Dodao je da je tražio pomoć i u Sarajevu."Ako je u Turskoj vanredno stanje, nije u Sarajevu! Moj sin je bh. državljanin," kaže Mujo Nadarević.Konzul u Istanbulu, Adi Durmić, potvrdio je informaciju o hapšenju studenta iz Cazina i naglasio da su Konzulat i Ambasada BiH u Ankari u potpunosti u toku kada je o ovom slučaju reč. Konzul je rekao da se do sada četiri puta sastao u zatvoru sa Samedom Nadarevićem, a poslednji put u ponedeljak.

"Razgovarali smo ceo sat. On je sada dobro, u početku je, što je i razumljivo, bio u šoku. Također smo u stalnom kontaktu s institucijama Republike Turske i pratimo pravni postupak", rekao je konzul Durmić.

On je istaknuo da se očekuje kraj istrage, kada će se znati hoće li protiv Sameda Nadarevića biti podignuta optužnica ili će biti pušten.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track