(VIDEO) UŽAS U CENTRU SARAJEVA: Srbin zapalio crkvu Svetog Preobraženja
Foto: Printscreen Oslobođenje.ba/Dragan Pavlović, YouTube

Napadač uhapšen

(VIDEO) UŽAS U CENTRU SARAJEVA: Srbin zapalio crkvu Svetog Preobraženja

Bosna i Hercegovina -

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo otvorilo je istragu protiv osumnjičenog Nedeljka Dragaša zbog izazivanja požara u Pravoslavnoj crkvi Svetog Preobraženja u Sarajevu.

Naime, istraga je pokrenuta zbog osnovane sumnje da je 21. augusta 2016. godine u jutarnjim satima u ulici Zmaja od Bosne broj 43, Opština Novo Sarajevo, došavši do prozora ostave-magacina Pravoslavne crkve Svetog Preobraženja, kroz zaštitnu rešetku na prozoru ostave uz upotrebu otvorenog plamena zapalio drvene daske kojima je prozor bio osiguran.

Posle toga, požar je zahvatio unutrašnjost ostave, usled čega je došlo do oštećenja zidova ostave i oštećenja i uništenja više pokretnih stvari koje su se nalazile u ostavi, pričinivši na taj način štetu od 2.000 KM (1.000 evra).

Podsećanja radi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su juče u popodnevnim satima D. N., rođenog 1959. godine u Sarajevu, beskućnika osumnjičenog da je u nedelju zapalio pravoslavnu crkvu u sarajevskom naselju Pofalići.

Međutim, uhapšeni muškarac nije bošnjačke nacionalnosti, pa su se napisi pojedinih medija, da je crkvu zapalio "islamski ekstremista" pokazali pogrešnim.

(bportal.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track