TUŽILAŠTVO CRNE GORE NAREDILO HAPŠENJE DUŠKA KNEŽEVIĆA: Vlasnika Atlas grupe sumnjiče da je proneverio više od pola milijarde evra!
Foto: Vijesti.me/ Arhiva

SARADNICI PRIVEDENI

TUŽILAŠTVO CRNE GORE NAREDILO HAPŠENJE DUŠKA KNEŽEVIĆA: Vlasnika Atlas grupe sumnjiče da je proneverio više od pola milijarde evra!

Crna Gora -

Specijalno tužilaštvo naredilo je hapšenje vlasnika Atlas Grupe, Duška Kneževića, u okviru koje posluju Atlas i Invest banka Montenegro, a u kojima je nedavno Centralna banka Crne Gore uvela privremenu upravu zbog sumnje da je pronevereno više od pola milijarde evra.

Knežević se ne nalazi u Crnoj Gori, pišu crnogorski mediji pozivajući se na svoja saznanja navodi da su po nalogu tužilaštva, uhapšena dva Kneževićeva bliska saradnika iz banke-Đorđe Đurđić i Marko Nikolić.

Pre dva dana uhapšena službenica Invest banke Montenego Biljana Bašović.

Specijalno policijsko odeljenje podnelo je zbog nelegalnog pribavljanja više od pola milijarde evra krivične prijave protiv 174 fizička i pravna lica, a među osumnjičenima je i šest bivših i sadašnjih službenika Atlas banke.

Do sada se sumnjalo da je nezakonito pribavljeno oko 550.000.000 evra, ali postoje indicije da je ta suma veća za 300.000 evra.

U istrazi je otvoreno i pitanje da li je Centralna banka Crne Gore imala nadležnost da ranije reaguje i spreči izvršenje tog krivičnog dela, te će se odgovorni tražiti i u njihovim redovima.

CBCG je nakon otvaranje istrage uvela prinudnu upravu u Atlas i IBM, dok je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević optužio tužilaštvo i Centralnu banku da hoće da unište njegove banke.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Vijesti.me/ Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track