STRADAO SPASAVAJUĆI PORODICU IZ JEZERA! HEROJ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK: Darko je živeo kratko, ali je učinio mnogo dobrog! Mi smo danas izgubili, ali je nebo dobilo!
Foto: printscreen Facebook

sahranjen u rodnim Rašovićima

STRADAO SPASAVAJUĆI PORODICU IZ JEZERA! HEROJ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK: Darko je živeo kratko, ali je učinio mnogo dobrog! Mi smo danas izgubili, ali je nebo dobilo!

Crna Gora -

Darko Vujošević koji je nastradao pokušavajući da spasi porodicu iz Skadarskog jezera sahranjen je u selu Rašovići. Ispraćen dostojanstveno u Fundini, uz opelo vladike Joanikija.

"Poživeo je ovozemaljski život kratko, ali je u njemu učinio mnoga dobra. Živeo ga je čestito, svetlog obraza i čistih ruku. Mi smo danas izgubili, ali je nebo dobilo - ovim rečima vladike Joanikija, u prisustvu nekoliko stotina ljudi, ispraćen je na večni počinak Vujošević, koji je život dao pokušavajući da spase tročlanu porodicu Kumburović.

Vujošević je sahranjen u mestu Rašovići, u njegovoj Fundini u Kučima, na mestu sa kojeg pogled doseže i do Skadarskog jezera koje je uzelo četiri ljudska života. Darkova porodica, iako vidno slomljena i u suzama, ispratila ga je dostojanstveno i sa ponosom na njega i njegova dela.

"Stradanje Darka i porodice Kumburović tragedija je, ali je tragedija i što je toliko dana prošlo u potrazi za njima. Verovatno se to desilo sa razlogom, jer, kako su dani prolazili, sve se više pričalo o Darkovom dobrom delu. Toga uvek treba da se sećamo, njegovo delo je jedan od primera čojstva i junaštva, o kojima je pisao i Marko Miljanov", kazao je vladika Joanikije.

Vladika je saučešće porodici izjavio i u ime mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je, kako je kazao, jako želeo da bude tu, ali je, nažalost, bio sprečen. Na kraju govora, vladika je podsetio da još uvek nije pronađeno telo Darkovog prijatelja, koji je istog dana stradao, te pozvao sve da se zajedno sa njim mole da i njega ubrzo nađu i sahrane sa njegovom porodicom.

Darkov brat Vesko zahvalio je svima koji su došli da se oproste od njega, napominjući da su na Darkovu sahranu došli prijatelji i rodbina iz svih krajeva sveta.

Darko Vujošević i njegovi prijatelji, porodica Kumburović, stradali su 3. februara, kada se prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru, pri njihovom povratku sa liturgije u manastiru Vranjina. Iako se Darko prvobitno domogao obale, videvši da se sa vodom bore Ratko, Jana i njihova ćerka Nina, vratio se među podivljale talase da pokuša da ih spase. Nažalost, toga dana, ugašena su sva četiri života. Telo pokojne Jane izvučeno je istog dana, nekoliko dana kasnije ronioci su pronašli i Ninu, dok se za njihovim suprugom i ocem Ratkom još uvek svakodnevno traga.

Kurir.rs/Novosti

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track