Najnovije vesti

OVO JE MOMČINA KOJA JE ODBILA RUŠENJE KONAKA: Nisu mi rekli gde idem! Kad sam video, PREKRSTIO sam se i PEŠKE do ULCINJA
Foto: Facebook Printscreen

TAKO TI BOG POMOGAO

OVO JE MOMČINA KOJA JE ODBILA RUŠENJE KONAKA: Nisu mi rekli gde idem! Kad sam video, PREKRSTIO sam se i PEŠKE do ULCINJA

Crna Gora
16:02h

Građevinska firma „Vilusi“ iz Nikšića angažovala je M. Koprivicu da sruši manastirski konak na Briskoj Gori pored Ulcinja.

On je odbio da vozi bager te firme i nije želio da učestvuje u rušenju konaka.

- Poslali su me u Ulcinj sa bagerom, ali mi nisu rekli gde idem, ni šta treba da radim. Tek kada sam došao, video sam o čemu se radi. Odmah sam izašao iz bagera i rekao da neću da rušim konak, niti da učestvujem u tome. Prekrstio sam se i otišao pečke sa tog mesta do Ulcinja, rekao je M. Koprivica.

Svedok koji je bio u blizini, kaže da je Koprivica bio uporan u odluci i nakon vrlo neprijatnog razgovora sa policijom napustio je to mesto, a bager je preuzeo direktor kompanije Vilusi Marko Daković koji je na kraju i srušio konak.

Podsećamo, Sekretarijat za održivi razvoj, oglasio se na svom Tviter nalogu povodom ovog događaja i napisao: „U Zoganju, #Ulcinj, započeto rušenje nelegalno građenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz XVII vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja