Najnovije vesti

INCIDENT NA CETINJU Vlasnik lokala: Maskirani policajac me je tukao nogom! Policija CG: Utvrđujemo ko je prekršio ovlašćenja VIDEO
Foto: Printscreen RTV Cetinje

sVE SNIMILE NADZORNE KAMERE

INCIDENT NA CETINJU Vlasnik lokala: Maskirani policajac me je tukao nogom! Policija CG: Utvrđujemo ko je prekršio ovlašćenja VIDEO

Crna Gora
10:55h

Uprava policije Crne Gore saopštila je da utvdjuje da li su njeni pripadnici prilikom kontrole bezbednosno interesantnih osoba na Cetinju prekoračili granicu ovlašćenja.

Crnogorski mediji su objavili snimak na kom se vidi da je policajac sinoć tokom racije na Cetinju tukao jednu osobu.

Vlasnik lokala "La Martina" Ivan Roganović ispričao je za portal "Cetinjski list" da ga je jedan pripadnik policije pod maskom udarao nogom prilikom čega nije pružao otpor.

To je kasnije potvrđeno snimkom sa nadzorne kamere koji su objavili podgorički portali, na kom se vidi kako ga tokom policijske racije uniformisani službenik spušta na zemlju, a potom gazi nogom po glavi i udara.

Roganović je medijima rekao da je uradio sve što mu je traženo i da je ipak nakon niza uvreda napadnut, te da je podneo krivičnu prijavu.

U zvaničnom saopštenju policija je navela da će utvrditi da li je policajac prekoračio ovlašćenja, ali da će bez obzira na to nastaviti da preduzima mere i radnje usmerene na organizovane kriminalne grupe, operativno interesantna lica i sa njima druga povezana lica, a sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbednosne situacije.

Ističe da će MUP, ukoliko se na osnovu preduzetih mera i radnji utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv službenika koji su učestovali u predmetnoj aktivnosti, biti inicirano pokretanje odgovarajućih postupaka sa ciljem utvrdjivanja njihove odgovornosti.

Kuri.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja