PALI ZBOG BELIVUKA I MILJKOVIĆA Evo za šta se SVE terete Katnić i Lazović: Oduzeta im skupocena vozila i oružje
Foto: Youtube Printscreen

klupko se odmotava

PALI ZBOG BELIVUKA I MILJKOVIĆA Evo za šta se SVE terete Katnić i Lazović: Oduzeta im skupocena vozila i oružje

Crna Gora -

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore sumnjiči bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića za zloupotrebu položaja prilikom skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru tadašnjem šefu kriminalne organizacije iz Beograda Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću kao i za “spasavanje" Duška Roganovića teških optužbi, pišu danas podgorički mediji.

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i bivši pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović uhapšeni su juče ujutro po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Njima je određeno zadržavanje do 72 sata.

Jedan od branilaca nekadašnjeg tajnog agenta, advokat Zoran Piperović, kazao je nakon saslušanja da je Lazović negirao krivicu, ali da nije odgovarao na pitanja specijalnog tužioca.

Katnić nije angažovao branioca već mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Belivuku i Miljkoviću mera zabrane ulaska u Crnu Goru ukinuta je 28. decembra 2020. godine, pred sam kraj mandata tadašnjeg menadžmenta Uprave policije, u kom su na najznačajnijim funkcijama bili Lazović i pomoćnik Enis Baković.

Lazović i Veljovićevi pomoćnici smenjeni su 1. marta 2021., a u jesen te godine Lazović je saslušavan u istrazi skidanja zabrane ulaska u zemlju Belivuku i Miljkoviću.

U leto 2022. po nalogu SDT-a u saradnji sa EUROPOL-om, uhapšen je njegov sin Petar, protiv kojeg je do sada podignuto nekoliko optužnica i otvoreno više istraga zbog saradnje sa kavačkim klanom.

Juče uhapšeni Katnić tvrdio je da je Petar Lazović bio na "tajnom zadatku" i da je prikupljao podatke protiv klana.

Pred kraj 2022. uhapšen je i Katnićev najbliži saradnik, specijalni tužilac Saša Čađenović zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u predmetu Petra Lazovića i njegovih veza sa Zvicerovim klanom.

Oduzeta im skupocena vozila, oružje...

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da su obavljeni pretresi na osam lokacija u Bijelom Polju, Danilovgradu i Podgorici.

Rekao je da je tom prilikom oduzeto više skupocenih vozila, više komada oružja i “razna dokumentacija i drugi predmeti koji sigurno mogu biti od koristi u daljem postupku”.

Prema pisanju Pobjede prilikom pretresanja porodične kuće Lazovića u Bijelom Polju su "zapečaćena" burad rakije šljivovice i vina, koje su se nalazile u gazdinstvu Lazovića.

Šaranović je pojasnio da su te stvari oduzete nakon pretresa prostorija u vlasništvu ili Katnića ili Lazovića, ili njihovih članova porodice.

(Kurir.rs/Beta/Pobjeda)

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja