URNEBESNA SCENA NA PROTESTU PODRŠKE KATNIĆU: Domišljati građanin prekidao govornice pesmom Baje Malog Knindže "Morem plovi..."
Foto: Youtube/Milan Knežević/Jutarnji Program TV Happy/TikTok/infomontenegro

"Ovako ćemo dok ne DOSADI"

URNEBESNA SCENA NA PROTESTU PODRŠKE KATNIĆU: Domišljati građanin prekidao govornice pesmom Baje Malog Knindže "Morem plovi..."

Crna Gora -

Ispred zgrade Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore juče je organizovan protest sa kog su okupljeni pozvali na puštanje na slobodu bivšeg državnog tužioca Milivoja Katnića.

Organizatori skupa tvrde da je Katniću u pritvoru ugrožen život.

Ipak, pažnju je više od samog protesta privukao i inovativan način opstrukcije istog.

Naime, svaki put kada su govornice želele da se obrate sa mikrofona, sa obližnjeg razglasa je puštana pesma Baje Malog Knindže "Morem plovi jedna mala barka".

- Ovako ćemo dok se ne dosadi. Ja ću govoriti dok oni opstruiraju - rekla je nakon jednog prekida Svetlana Pajović Musić, aktivistkinja.

Podsećamo, Katnić je uhapšen u nedelju 14. aprila, u ranim jutranjim satima. U istoj akciji je uhapšen i nekadašnji visoki policijski funkcioner Zoran Lazović.

- Katnić i Lazović su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je nakon hapšenja portparol Specijalnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Premijer Milojko Spajić je naveo da akcija Specijalnog tužilaštva svedoči o "stepenu infiltracije organizovanog kriminala u institucije sistema, koje su stvorene za vreme bivših vlasti".

Bonus video:

04:40

OTKRIVEN SVETSKI SUPERKATREl! U Dubaiu uhapšen Tito, jedan od glavnih članova BELIVUK I ZVICER RADILI ZA NJEGA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track