LEONID REŠETNJIKOV: Milo vodi Crnu Goru u katastrofu
Foto: Fonet

Upozoravajuće

LEONID REŠETNJIKOV: Milo vodi Crnu Goru u katastrofu

Crna Gora -
Poznati ruski general smatra da će se situacija u Crnoj Gori sigurno zaoštriti a ne isključuje ni rat

General Leonid Petrovič Rešetnjikov, generalni direktor Ruskog instituta strateških studija (RISI), izjavio je da ga aktuelni događaji u Crnoj Gori ne iznenađuju kao ni ono što radi MIlo Đukanović.

- Kada sam bio direktor analitičkog odeljenja Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije, kolege iz zapadnih obaveštajnih službi su mi govorile da imaju o Đukanoviću vagone kompromitujućeg materijala.To je čovek koji uvodi Crnu Goru u NATO po naredbi Vašingtona. On mora tako da postupa. On govori da je pristalica zapadne demokratije, a postupa kao najprimitivniji diktator. Narod Crne Gore je protiv ulaska u NATO i protiv korumpiranih vlasti, a on volji naroda suprotstavlja silu. Mi moramo shvatiti da je Crna Gora u rukama antiruskih, antidemokratskih, anticrnogorskih snaga. To je čovek koji vodi Crnu Goru u nacionalnu katastrofu - izjavio je Rešetnjikov za "Rusku reč".

General nije mogao da prognozira da li će u Crnoj Gori doći do oružanog sukoba, ali smatra da će se situacija sigurno zakomplikovati.

- U svakom slučaju ovi događaji će zaoštriti situaciju u Crnoj Gori. Đukanović je skinuo masku demokrate. Sad će crnogorske vlasti nastaviti da progone sve koji se zalažu za nezavisnu politiku Crne Gore, protiv NATO-a. Ali te njihove mere će naići na snažan otpor naroda. Ja sam u to siguran. Da li će to dovesti do oružanog sukoba – teško je sada reći. Ali može se sigurno reći da Crnogorci neće hteti da žive pod vlašću ovog diktatora. I situacija će se sigurno zaoštriti - objasnio je on.

(Ruska reč)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track