(VIDEO) MASAKR U SLOVENIJI: Ranjeni lekar krvav puzao da umakne ubici, a on ga hladno upucao u leđa
Foto: Printscreen Index.hr/facebook

imao spisak za likvidaciju

(VIDEO) MASAKR U SLOVENIJI: Ranjeni lekar krvav puzao da umakne ubici, a on ga hladno upucao u leđa

Region -

IZOLA - U bolnici u slovenskom gradu Izoli u ponedeljak oko 15 sati došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, uključujući napadača, a jedna je teško povređena

Prema informacijama slovenskih medija, napadač je Darko Gregorič (70) iz mesta Sveti Anton u okolini Kopra, poznat je od ranije policiji zbog dvostruke pljačke pošte, zbog čega je i robijao. U bolnici je navodno došao na pregled vida, posle kog se u čekaonici posvađao sa urologom, Luisom Guljerma Martineza Bustamantu upucao i teško ranio.

Svedoci kažu da je doktoru pucao u grudi. U čekaonici je odmah nastala opšta panika. Lekar je pao na pod i pokušao da otpuže ali ubica mu je u leđa ispalio još jedan hitac. Urolog je umro tokom operacije.Ubica je u njega ispalio pet metaka.

Prema tvrdnji koparske policije, sumnja se da je ubica u bolnicu i došao sa namerom da ubije baš urologa, što potvrđuju i svedoci koji kažu da ga je ubica tražio i dozivao po imenu. Dodaju i da je u ruci imao papir sa spiskom imena, zbog čega su se pojavile zasad nepotvrđene spekulacije da je došao sa namerom dalikvidija još neke ljude.Dok su ljudi u čekaonici pokušavali da nađu zaklon, neki od njih su uspeli da pozovu policiju.

Foto Printscreen slovenske novice/Marko Feist
Foto Printscreen slovenske novice/Marko Feist

Ali u trenutku pucnjave u bolnici se slučajno zatekao i jedan uniformisani saobraćajni policajac, koji je odmah ispalio nekoliko metaka ne bi li onesposobio ubicu, ali ovaj ga je hladno upucao u grudi. Policajac se pred zaprepaštenim pacijentima srušio nasred čekaonice i na mestu pao mrtav. Krvnik je zatim mirno išetao iz bolnice i seo na klupu gde je oko pet minuta sedeo sasvim mirno.

"Stajala sam nekoliko metara od njega. Nešto je tražio po džepu, a zatim je nešto uzeo iz kese, učinilo mi se kao da je imao još jedan pištolj. Ustao je i krenuo prema automobilu posle čega se začula pucnjava. Prišao mi je jedan policajac i rekao da pozovem lekare. Utrčala sam u bolnicu i počela da vrišeći da dozivan doktore", opisala je za RTV Slovenija svedokinja Mojca Pečnik Dessardo.

Kako se kasnije ispostavilo da je ubica imao nameru da pobegne autom iz Izole, ali ga je čim je seo za volan, presrela policijska patrola. Kada mu se približio 46-godišnji saobraćajni policajac, napadač je zapucao prema njemu i teško ga povredio. Tada je stiglo policijsko pojačanje i usledila je razmena vatre. Policija još nije utvrdila da li je u tom metežu napadač izvršio samoubistvo ili ga je ubila policija.

 Kuća ubice... Foto Printscreen slovenske novice/Marko Feist
Kuća ubice... Foto Printscreen slovenske novice/Marko Feist

Svedoci kažu da mu je automobil bio izrešetan.Prema neslužbenim informacijama, napadač je bio iskusan i prilično precizan strelac. Bio je i u rezervnom sastavu policije, ali oružje kojim je počinio zločin nije bilo prijavljeno i nema veze s policijom.

Teško ranjeni policajac helikopterom je prebačen u ljubljanski klinički centar gde su mu doktori spasili život, ali je i dalje u teškom stanju. RTV Slovenija doznaje od izvora u bolnici da mu se metak zaustavio tik pored srca.Slovenski premijer Miro Cerar izrazio je saučešće porodicama žrtava. Zgražanje zločinom izrazili su i drugi slovenski političari, a posebno policijski sindikat, koji je iskoristio priliku da zatraži bolju zaštitu i veća ovlašćenja policajcima.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja