BACILI MU BOMBU NA RADNJU: Robert Duno je privođen zbog šverca kafe
Foto: Printscreen Facebook

Uzor mu je Al Kapone

BACILI MU BOMBU NA RADNJU: Robert Duno je privođen zbog šverca kafe

Hrvatska -

Robert Duno (37), vlasnik je firme Pitstop na koju se vodi i kafić Industri na koji je juče bačena bomba, a ima sedište u Puškarićevoj ulici u Lučkom i suvlasnik je sa suprugom.

Firma je bila registrovana za građevinske poslove, a odjavljena je još 2012. godine prema podacima Poslovne Hrvatske.

U zajedničkoj akciji SIPA i Uprave za indirektno oporezivanje BiH 27. marta 2013. Duno je bio je priveden s još trojicom svojih komšija iz Kiseljaka, a bilo je i privedeno 13 carinika zbog sumnje da su učestvovali u nezakonitom uvozu kafe u Bosnu i Hercegovinu. Radilo se o nastavku akcije Panama.

Jedan od privedenih bio je i zvaničnik SIPA-e, federalne agencije za istrage, zbog sumnje da je osumnjičenima odavao informacije. Preko carinskih stanica Bosanska Gradiška i Bihać uvezeno je 138 šlepera kafe, koja je prilikom uvoznog carinjenja lažno deklarisana kao soja ili glina, a sve radi izbegavanja plaćanja taksi i trošarina.

Sumnjalo se da je proračun BiH oštećen za 30 miliona konvertibilnih maraka. Tužilaštvo je sumnjičilo uhapšene da su bili deo organizovane grupe koja je od janura 2009. godine do kraja avgusta 2011. godine organizovala i prokrijumčarila 139 kamiona sirove kafe. Tužilaštvo je to okarakterisalo kao udruživanje radi organizovanog kriminala.

Robert Duno, se na svom profilu na Fejsbuku pokazao se kao veliki ljubitelj mafijaškog kuma Al Kaponea jer je istakauo njegov citat i veliku fotografiju. Firma na koji se vodi bar Industri vodi u suvlasništvu sa svojom suprugom.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track