Najnovije vesti

DRAMATIČNA ISPOVEST ŽRTVE ZLOSTAVLJANJA: Bacio me je niz stepenice i terao me da rukama kopam grob!
Foto: Shutterstock

Pet godina je tukao

DRAMATIČNA ISPOVEST ŽRTVE ZLOSTAVLJANJA: Bacio me je niz stepenice i terao me da rukama kopam grob!

Hrvatska

V. P. iz Rijeke godinama je maltretirao svoju nevenčanu suprugu. Pred njom je ubio njihovog psa i prisilio ju je da psu iskopa grob.

Držao mi je pušku uperenu u glavu i naredio da mu rukama iskopam grob, inače ću završiti kao taj pas, ispričala je na sudu J. M. iz Zagreba.

U mučnoj parnici žena je otkrila kako ju je partner učestalo fizički napadao udarajući je šakama po licu, a nakon što bi pala na pod, nastavio ju je udarati po telu, razbijati nameštaj i njene mobilne telefone kako ne bi mogla zvati policiju.

Bacio ju je niz stepenice preteći da će je ubiti ako ga prijavi, a tokom tih napada ženi je slomio peto rebro.

2008. godine, nakon što je predložila da podele imovinu, počeo je stiskati za vrat tako snažno da je izgubila svest i pala na pod. Pretio joj je da će njenom maloletnom sinu “rasporiti trbuh”.

Zbog porodičnog nasilja muškarac je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i četiri meseca, što je Županijski sud u Virovitici preinačio tako da je zbog zastarevanja odbačena optužnica za dela počinjena pre jula 2004. godine, a u ostalom delu potvrdio je presudu.

Nesrećna žena i danas trpi posledice fizičkih napada te je često boli vrat ili glava, a pati i od nesanice, noćnih mora i vrtoglavice. U početku je s njima živeo i njen maloletni sin, no on se zbog zlostavljanja odselio kod oca.

Lekaru je otišla u pratnji prijatelja jer više nije mogla trpeti bolove. Ispostavilo se da joj je slomljeno rebro, te je tad policija pokrenula istragu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...